Bakan Işık: PYD tehdidini ciddiye almamız mümkün değil

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "terör örgütü PKK/PYD'nin muhaliflerin eline geçmesi durumunda El Bab'a saldıracağına" yönelik iddialara ilişkin, "Bu noktadaki PYD'nin tehdidini ciddiye almamız hiçbir şekilde mümkün değil. Orada PYD'nin kesinlikle El Bab'a yaklaşmasını istemiyoruz. Kantonları birleştirme hayalinden vazgeçmemeleri durumunda bunun bedelini ağır olarak ödeyecekler." dedi.

Başkent'te Sabancı Bulvarı ile Bağlıca bölgesini zırhlı birlikler arazisi içinden birbirine bağlayacak bulvar için Milli Savunma Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı. Işık, bakanlıktaki imza töreninde, başkentin her geçen gün geliştiğini, büyüdüğünü belirtti. Bu gelişmeyle sorunların da artığına dikkati çeken Bakan Işık, bunların başında ulaşım ve trafik geldiğini bildirdi. Protokolün imzalanmasının ardından Bakan Işık ile Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın devam ettiği belirtilerek, "terör örgütü PKK/PYD'nin muhaliflerin eline geçmesi durumunda El Bab'a saldıracağına" yönelik iddialara ilişkin soru üzerine Işık, şunları kaydetti:

"Fırat Kalkanı Harekatı büyük bir başarıyla sürdürülüyor. Bu noktada Özgür Suriye Ordusu'nun öncülüğünde Türk özel kuvvetlerinin desteğinde bu harekat yürüyor. Şu anda planlandığı gibi başarıyla sürüyor. Daha fazla detay vermek durumunda değiliz. Ama El Bab noktasında Türkiye'nin hassasiyeti herkesin de malumu. Bu noktadaki PYD'nin tehdidini ciddiye almamız hiçbir şekilde mümkün değil. Orada PYD'nin kesinlikle El Bab'a yaklaşmasını istemiyoruz. Kantonları birleştirme hayalinden vazgeçmemeleri durumunda bunun bedelini ağır olarak ödeyecekler. Daha önce bir denemelerinde nasıl bir karşılık aldıklarını herkes gördü. Bu noktada Türkiye'nin kararlılığı sürüyor. Bu harekat planlandığı gibi sürdürülüyor, bundan sonra da planlanan şekilde icra edilmeye devam edecek. Büyük bir başarı, önemli gelişmeler var. İnşallah harekat hedeflendiği noktaya kadar sürdürülecek."

Bakan Işık: PYD tehdidini ciddiye almamız mümkün değil ile ilgili etiketler PYD Fikri Işık terör örgütü
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.