Bakan Hakan Fidan açıkladı: "Artık tahammülümüz kalmadı"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken görüştü. Fidan Türkiye'nin Gazze pozisyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Hakan Fidan ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken görüşmesinin detayları...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü. Bu görüşmeye ilişkin, "Gazze'deki durumla ilgili bizim pozisyonumuzu Amerikalı muhataplarımıza çok net bir şekilde gündeme getiriyoruz. Buradaki durumun ciddiyetini, artık tahammülün kalmadığını ve bu konuda atılması gereken adımların neler olduğunu son derece net bir şekilde altını çizerek kendilerine (ABD'ye) ifade ettik." dedi.

ABD Bakanı Blinken'da sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, Fidan ile Washington'da bir araya geldiğini duyurdu.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI GÜNDEMİ

Görüşmeye dair notlarını paylaşan Blinken, "Fidan ile İsrail-Hamas çatışmasını, çatışmanın bölgede başka yerlere sıçramamasını sağlama çabalarını, kalan rehinelerin serbest bırakılması gerekliliği ve insani yardım sağlanması konularını ele aldık." ifadelerine yer verdi. Blinken, paylaşımında İsveç'in NATO üyeliğinin gecikmeden onaylanmasının önemli olduğunu vurguladı.

Bakan Hakan Fidan açıkladı: "Artık tahammülümüz kalmadı" ile ilgili etiketler Hakan Fidan Antony Blinken ABD Dışişleri Bakanı Dışişleri Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.