Bakan Gül'den CHP'lilere Berberoğlu tepkisi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında CHP'lilerin AYM'nin Enis Berberoğlu kararına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Bakan Gül, "Siz, Adalet Bakanı'nın cübbe giyerek ağır ceza mahkemesi başkanını kaldırıp 'O cübbeyi ben giyeceğim, ben karar vereceğim.' demesini mi bekliyorsunuz?" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül TBMM'deki bütçe görüşmelerinde konuştu. Bakan Gül burada yaptığı konuşmada, CHP'lilerin AYM'nin Enis Berberoğlu kararına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Anayasa Mahkemesi kararlarının Anayasa'ya göre bağlayıcı olduğunu dile getiren Gül şunları kaydetti:

"Bu konudaki tutumuzu, yaklaşımımızı defalarca söyledik. Burada yargısal bir süreçle ilgili verilen bir kararda, siz, Adalet Bakanı'nın cübbe giyerek ağır ceza mahkemesi başkanını kaldırıp 'O cübbeyi ben giyeceğim, ben karar vereceğim.' demesini mi bekliyorsunuz? Yargı bağımsızdır, bu kararı veren bir yargı mensubudur. Yürüyen bir davayla ilgili hakime talimat, tavsiyede bulunarak 'Bu şekilde karar ver.' demeyi siz belki düşünüyor olabilirsiniz ama bizim anlayışımızda kararları hakim ve savcılar kendileri verirler. Coğrafi teminatı bu yüzden getirmeyi planlıyoruz."

"HAKİM 'ŞU NE DER, BU NE DER' DEMEZ"

Hakimin "Şu ne der, bu ne der." değil, dosyadaki delile göre karar verdiğini anlatan Gül, "Eğer 'Şu kişi ne der.' diyorsa, o kişi hakim değildir, savcı değildir, yargı mensubu değildir. Bu anlayışı kim söylüyorsa bu konuda savcılıklara suç duyurusunda bulunmanızı da sizlere tavsiye ediyorum. Öyle bir hakim olmaz, öyle bir savcı olmaz. 'Binlerce hakim, savcı cezaevinde.' diyorsunuz. Binlerce hakim cezaevinde değil, FETÖ'cü teröristler cezaevinde. PKK'yla omuz omuza çalışan, FETÖ ile PKK terör örgütünün mensupları cezaevinde. Bizim onurlu hakimimize "Cezaevinde." diyemezsiniz çünkü o Anayasa'ya bakar; Kandil'e bakmaz, Pensilvanya'ya bakmaz." ifadelerini kullandı.

Bakan Gül'den CHP'lilere Berberoğlu tepkisi ile ilgili etiketler Abdulhamit Gül CHP Enis Berberoğlu TBMM
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.