Bakan Fakıbaba'dan ithalat açıklaması: "Vicdanen rahatsızım..."

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Güneydoğu coğrafyası bereketli toprağın tam merkezidir, biz bu toprağı harekete geçirir, buna fonksiyon verirsek emin olun bu bölge bütün Türkiye'yi ve Avrupa'yı besler" diye konuştu..

Türkiye üretimde gaza bastı... Tarımda üretim desteklenecek, ithalat sıfırlanacak.

Milli tarım projesinin hayata geçmesiyle, Türkiye'nin tarım potansiyeli tam kapasite kullanılacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının isminin "Üretim Bakanlığı" olarak değiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, "üreteceğiz, ihraç edeceğiz insanlar zengin olacak, ülkemiz daha büyük bir ülke olacak" dedi.

"İTHALATTAN VİCDANEN RAHATSIZIM"

Üretimin önemine değinen Bakan Fakıbaba, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak dışarıdan gıda ve hayvan ithal etmem, tarım ürünleri ithal etmem beni vicdanen çok rahatsız etmektedir." diye konuştu.

Bakanlık çiftçi ve üreticinin bilinçlendirilmesi için de yeni bir proje hayata geçirecek.

Verimli ürünlerin geliştirilmesine yönelik AR-GE çalışmalarına ağırlık verilecek sertifikalı tohum kullanımı da yaygınlaştırılacak.

Verimli tarım arazilerinin suyla buluşturulmasına çok büyük önem verdiklerini vurgulayan Gıda Bakanı Fakıbaba, "Güneydoğu coğrafyası bereketli toprağın tam merkezidir, biz bu toprağı harekete geçirir buna fonksiyon verirsek emin olun bu bölge bütün Türkiye'yi ve Avrupa'yı besler" diye konuştu.

Bakan Fakıbaba'dan ithalat açıklaması: "Vicdanen rahatsızım..." ile ilgili etiketler İthalat tarım ahmet eşref fakıbaba
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.