Bakan Ersoy açıkladı: Ayasofya restorasyonda ibadet ve ziyarete kapatılmayacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Taksim Atatürk Kültür Merkezi’nde turizmde 2023 yılının ilk 9 aylık rakamları ile Ayasofya Camii gibi gündeme ilişkin konuları değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Bakan Ersoy toplantıda yaptığı konuşmada, UNESCO’nun tavsiyesi ile Ayasofya Camii ziyaretlerinde yeni düzenlemeler yapıldığını açıkladı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Bakan Ersoy basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine, ”Ayasofya, restorasyon sırasında ne ibadete ne de ziyarete kapalı kalmayacak.” dedi ve son dönemde çıkan spekülasyonlara son noktayı koydu.

AYASOFYA'DA YENİ DÜZEN

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya-i Kebîr Câmii'nin UNESCO tavsiyesi üzerine 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren ziyaretçi yönetim planı uygulamasına geçileceğini duyurdu.

YABANCI ZİYARETÇİLERE ÜCRETLİ, İBADETE GELEN TÜRK VATANDAŞLARIN ÜCRETSİZ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açıklamasında “Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerifi'nde UNESCO’nun tavsiyesi üzerine 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren ziyaretçi yönetim planı uygulamasına geçiyoruz. Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerifi’nde ziyaret ve ibadet kalitesinin artırılması sağlanacak.15 Ocak’tan itibaren yabancı ziyaretçilere ücretli olacak. İbadetlerini ifa etmek üzere gelen Türk vatandaşlarından ücret alınmayacak" dedi.

Bakan Ersoy açıkladı: Ayasofya restorasyonda ibadet ve ziyarete kapatılmayacak!

YABANCI TURİSTLER İÇİN FARKLI GİRİŞ KAPISI AÇILACAK!

Bakan Ersoy ayrıca, "Yabancı turistlerin ziyaretleri için giriş kapısını değiştiriyoruz. Üst kottaki Topkapı Sarayı'nın olduğu üst kottaki galeriyi hizmete alıp gezdirip çıkış kapısından çıkmalarını sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy açıkladı: Ayasofya restorasyonda ibadet ve ziyarete kapatılmayacak! - Resim : 2

"KONAKLAMA SEKTÖRÜNÜN DENETİMİ BAKANLIĞA GEÇİYOR"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm gelirleri hakkında ise geçtiğimiz yıla kıyasla artışın söz konusu olduğunu söyledi.

Ersoy ayrıca 2024 yılı sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceğini söyledi. Bakan Ersoy şöyle konuştu:

“Turizm geliri ilk 9 ayda geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 20.1 artışla 42 milyar dolara yükseldi. Yıl sonunda 55.6 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Ortalama kalış süresi ilk 9 ayda 9,5 gece oldu. Geçen seneye göre yüzde 6 azalış yaşandı. Kişi başı gecelik harcamanın 2023'te geçen seneye göre yüzde 12.7 artışla 100 dolara ulaşması tahmin ediliyor."

 Bakan Ersoy açıkladı: Ayasofya restorasyonda ibadet ve ziyarete kapatılmayacak! - Resim : 3

Bakan Ersoy açıkladı: Ayasofya restorasyonda ibadet ve ziyarete kapatılmayacak! ile ilgili etiketler Ayasofya Mehmet Ersoy
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.