Bakan Elvan: Üretim, büyüme ve istihdamda farkımızı ortaya koyduk

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde yaptığı açıklamada, "Salgın sürecinde uyguladığımız kamu maliye politikaları gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere göre Türkiye ekonomisini pozitif ayrıştırmıştır. Üretim, büyüme ve istihdamda farkımızı ortaya koyduk" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde yaptığı açıklamada Türkiye'nin büyüme ve istihdamda gelişmekte olan ülkelere göre pozitif ayrıştığını belirterek,  "Enflasyonla mücadelede kararlı olduğumuz sürece döviz kuru istikrara kavuşacak, ülke risk primi düşecektir" ifadelerini kullandı.

Bakan Elvan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ülkemizin potansiyelini ve dinamizmini dikkate aldığımızda sermaye piyasaları tarafında atılması gereken adımlar olduğunu düşünüyorum

Salgının en kötü dönemlerini geride bırakmış olabiliriz ancak son gelişmeler bir süre daha salgınla yaşamak durumunda olacağımızı gösteriyor, böyle bir dönemde başarılı bir performans gösterdik.

Salgın sürecinde uyguladığımız kamu maliye politikaları gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere göre Türkiye ekonomisini pozitif ayrıştırmıştır.

Enflasyonda maalesef arzuladığımız seviyede değiliz.

Her bir kurumun, kendi görev alanı kapsamında üzerine düşeni yerine getirmesi önemli.

Bakanlık olarak enflasyonla mücadele kararlılığımızı çok net bir biçimde gösteriyoruz. Gerektiğinde makro ihtiyati tedbirleri gecikmeden alıyoruz

Enflasyonla mücadelede kararlı olduğumuz sürece döviz kuru istikrara kavuşacak, ülke risk primi düşecektir.

Bakan Elvan: Üretim, büyüme ve istihdamda farkımızı ortaya koyduk ile ilgili etiketler İstihdam lütfü elvan büyüme
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.