Bakan Dönmez, maden faciasında dikkat çeken detayı paylaşırken gözyaşlarını tutamadı! "3 hafta önce helalleştik ama..."

Maden faciasının yaşandığı Bartın'da patlamayla ilgili son durumu açıklayan Bakan Dönmez dikkat çeken bir detayı paylaşırken gözyaşlarını tutamadı. İşçileri 3 hafta önce Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile ziyaret ettiklerini belirten Bakan Dönmez, "Kardeşlerimizle, helalleştik ama arkasını getiremedik." dedi.

Bartın'da dün akşam meydana gelen maden faciasında kötü haberler gelmeye devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün gece bölgeye intikal ederek çalışmaları yerinde takip etti. 3 bakan belli aralıklar ile maden faciasındaki son durumu kamuoyu ile paylaştı.

BARTIN'DA ŞEHİT SAYISI 40'A YÜKSELDİ

Saatler 11.40'ı gösterirken kameralar karşısına geçen 3 bakan şehit son durumu bir kez daha açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, maden faciasında şehit sayısının 40'a yükseldiğini ifade ederek sözü Bakan Dönmez'e bıraktı.

Dönmez, konuşması sırasında dikkat çeken bir detayı paylaşırken gözyaşlarını tutamadı.

 

BAKAN DÖNMEZ GÖZYAŞLARIYLA ANLATTI: 3 HAFTA ÖNCE BURADAYDIK

Bakan Dönmez, "Bizim için üzüntülü taraf da 3 hafta önce burada biz Türk-İş Başkanımızla beraberdik kardeşlerimizle, helalleştik ama arkasını getiremedik. İnşallah Rabbim bize bu acıları tekrar yaşatmaz" ifadelerini kullandı. Dönmez, sözlerini güçlükle tamamladı, gözyaşlarını tutamadı.

 

GÖZYAŞLARI SONRASI SÖZÜ BAKAN VEDAT BİLGİN ALDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Fatih Dönmez'in gözyaşları nedeniyle konuşmakta güçlük çekmesi üzerine sözü aldı.

Bakan Dönmez'in diğer açıklamaları ise şöyle:

Arama kurtarma çalışmalarında hemen hemen sona yaklaşmış durumdayız. Arama kurtarma çalışmalarını başta TTK'nın ekipleri yaptı. Kendi arkadaşlarını kurtarmak için elinden geleni yaptı. Çok trajik üzüntülü hadiseler de yaşandı. O arkadaşların bir arkadaşını canlı çıkarması sonucu sevincini de birlikte yaşadık.

Aşağıda ekiplerimiz gerekli kontrolleri yapıyorlar. Belirsizliğini koruyan 1 arkadaşımızı da arama çalışmaları devam ediyor. Yangın kontrol altına alındı ve sabah saatlerinde ekiplerimiz 14 kardeşimizi oradan çıkardılar. Şu anda biz kuyu başındayız. Bu olay buradan 350 metre derinlikte oldu. Yürüyerek bile oradan buraya 45-50 dakikadan erken gelme şansınız yok. Çalışmaya katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

 

Bakan Dönmez, maden faciasında dikkat çeken detayı paylaşırken gözyaşlarını tutamadı! "3 hafta önce helalleştik ama..." ile ilgili etiketler Bartın Amasra Maden patlama Şehit Fatih Dönmez Süleyman Soylu İşçi facia Bakan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.