Bakan Dönmez: Karadeniz gazını 2023’e yetiştirmek için çalışıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazını 2023’e yetiştirmek için ekiplerin büyük bir gayretle sahada çalıştıklarını belirterek, “Yavuz’un göreve başlamasıyla böylece 3 gemimiz de aynı anda Karadeniz’de çalışmaya başladı" dedi.

Bir takım ziyaretler için baba ocağı Bilecik’e gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, valilik tarafından Konak Restoran’da tertip edilen iftar programına katıldı.

"KARADENİZ GAZINI 2023’E YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Mart ayı itibariyle toplam kurulu gücümüz 100 bin megavatı aştığını anlatan Bakan Dönmez, "Yenilenebilir enerjiye yaptığımız yoğun yatırımlar sayesinde toplam kurulu gücümüz içerisindeki yenilenebilir payı yüzde 54’e ulaştı. Güneş enerjisinde 8 bin, rüzgâr enerjisinde 10 bin MW’ı aştık. Bu yıl yapacağımız yeni YEKA yarışmalarımızla yenilenebilir enerjinin payını artırmaya devam edeceğiz. 850 MW’lık YEKA RES-3, bin MW’lık YEKA GES-4 ve bin 500 MW’lık YEKA GES-5 yarışmalarımızı bu yıl yapacağız inşallah. Öte yandan, Karadeniz gazını 2023’e yetiştirmek için ekiplerimiz büyük bir gayretle sahada çalışmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Yavuz’u kuyu başı ekipmanını deniz tabanına yerleştirmesi için Türkali-2 kuyusuna gönderdik. Açtığımız diğer 10 kuyunun kuyu başı ekipmanlarının yerleştirilmesi de yine Yavuz tarafından gerçekleştirilecek. Yavuz’un göreve başlamasıyla böylece 3 gemimiz de aynı anda Karadeniz’de çalışmaya başladı" ifadelerine yer verdi.



Bakan Dönmez: Karadeniz gazını 2023’e yetiştirmek için çalışıyoruz ile ilgili etiketler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Karadeniz gazı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.