Bakan Çavuşoğlu'ndan net mesaj: "Kanal İstanbul, iç hukukumuza tabi olacak"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile düzenlediği ortak basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Kanal İstanbul ile ilgili net mesaj veren Bakan Çavuşoğlu, "Kanal İstanbul, iç hukukumuza tabi olacak" dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise konu ile ilgili ""İstanbul Kanalı’nın yapılması, yabancı ülkelerin askerlerinin orada konuşlanmasına sebep olmayacaktır" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Antalya'da bir araya geldi. İki bakan, yaptıkları görüşmesi sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"İkili ilişkilerin yanında Rusya’yla çalıştığımız bölgesel konular var. Suriye, libya, Afganistan ve Karabağ konularını ele aldık. Amacımız bu bölgelerde istikrarın ve barışın kalıcı olması. Suriye’de sükunetin sürmesi için çalışmaya devam edeceğiz.

Sputnik V aşısının 400 bin dozu geldi. Ortak üretemi için kurumlarımız ortak çalışılor. Aşı sertifikasyonu, güvenli turizm bakımından işbirliğini devam ettirme kararı aldık.

 Dostum Sergey’le ikili çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

LAVROV'DAN KRİTİK MESAJLAR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da her iki ülkenin ikili ilişkilerini geliştirmeye niyetli olduğunu belirtti. Lavrov, Türkyie'nin turistler konusunda her türlü tedbirleri alacağın bilgisini verdi. Lavrov, İdlib'de askerden arındırılmış bölge konusunun ele alındığını bildirdi.

Bakan Lavrov'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sputnik V aşısının Türkiye'ye tedariki ve bu ülkedeki üretiminin başlatılmasına büyük önem veriyoruz.

Turizmde her önlemin alınacağı yönünde güvence verildi. Turizmin devamı ve gelişimi için birlikte çalışacağız.

Ticari ve ekonomik işbirliği ile ilgili Türk-Rus Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu'nun bir sonraki toplantısı en kısa zamanda Moskova’da yapılacak."

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN KANAL İSTANBUL VE MONTRÖ MESAJI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, basın toplantısında bir Rus gazetecinin sorusu üzerine Kanal İstanbul ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili önemli mesajlar verdi. Bakan Çavuşoğlu, "Şu anda Boğaz'dan geçen trafiğe baktığınız zaman risk oluşturuyor. İlerleyen yıllarda yılda 80 binlik gemi geçişine ulaşacak. Somut adımlar atmaya başladık. Bugün projeyi hayata geçirmek için kurumlarımız çalışıyor. Uluslararası şirketlerden de ilgi var. Yeni açılacak Kanal İstanbul'un Montrö anlaşmasına etkisi ne de Kanal İstanbul'un Montrö'ye etksii yok. Montrö anlaşmasının nasıl revize edileceği de anlaşmanın içinde var. Montrö'de herhangi bir dğeişiklik olmayacak." dedi

Buna karşılık olarak Rus Bakan Lavrov ise "İstanbul Kanalı’nın yapılması, yabancı ülkelerin askerlerinin orada konuşlanmasına sebep olmayacaktır" ifadelerini kullandı. 

Ayrıntılar geliyor...

Bakan Çavuşoğlu'ndan net mesaj: "Kanal İstanbul, iç hukukumuza tabi olacak" ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu basın toplantısı Lavrov
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.