Bakan Çavuşoğlu: PKK/YPG’nin bulunduğu bölgelerde kapı açılması söz konusu değildir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Libya Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Suriyelilere kapı açıldı iddialarına ilişkin, ''PKK/YPG’nin bulunduğu bölgeleri açtığımız ya da Suriyeli akını olduğu doğru değildir.'' açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Libya Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"Muhalefet bize karşı olanlar olabilir eleştiri de doğaldı ancak halkı provoke etmek için yanlış bilgileri yaymak iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Bu konu tamamen depremle ilgili. Suriye’yi de etkileri. Uluslararası topluma teşekkür ederiz. Bu yardımların bazıları doğrudan havadan gidiyor. BM insani yardımları yıllardır gümrük kapısından geçer.

Uluslararası topluma ve BM’ye sınır kapılarından geçebileceğini söyledik. Olay bundan ibaret. PKK/YPG’nin bulunduğu bölgeleri açtığımız ya da Suriyeli akını olduğu doğru değildir. Bize sorsunlar, biz doğru bilgiyi veririz. Bu kapıların açık olması tamamen insani yardımların ulaşması içindir. Yalan bilgileri yaymak iyi niyet değildir.

Bakan Çavuşoğlu: PKK/YPG’nin bulunduğu bölgelerde kapı açılması söz konusu değildir ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.