Bakan Çavuşoğlu duyurdu: 3 bin 614 kişi İstanbul ve Kocaeli'de karantinaya alınacak

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt dışından gelecek Türkler ile ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Dün 17.00 itibariyle 3 bin 614 vatandaş başvurdu. Bu akşam dönecekler ve 14 gün karantinada kalacaklar. Vatandaşlarımız İstanbul ve Kocaeli'ndeki yurtlara yerleştirilecek" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni tip koronavirüs tedbirleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

15 Mart akşamı bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı neticesinde 9 ülke ile uçuşları durdurduk. 3 bin 614 vatandaşımız dönmek için başvurdu. Vatandaşlarımız döndükten sonra 14 gün karantina ve gözetim altında olacaklarını duyurduk.

34 sefer planladı Türk Hava Yolları. Fiyatları makul tuttu. vatandaşlarımız uçaklardan alınarak İstanbul ve Kocaeli'ndeki yurtlara yerleştirilecek.

20 ÜLKE İLE UÇUŞLAR DURDURULDU

Dün akşam itibarıyla 6 ülkeyle daha uçuşlar durduruldu. Toplamda 20 ülke ilke daha uçuşlar durduruldu.

Fas uçuşları durduracağını duyurdu. 1500 vatandaşımız var Fas'ta. Bu vatandaşlarımızın da mağdur olmaması için gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Şu ana kadar 23 ülkeden malzeme yardımı talebi aldık. Bazı ülkelerin ihtiyacını karşıladık. Şu anda en kötü senaryoya göre Sağlık Bakanlığı işle işbirliği yapıyoruz. En kötü senaryoya göre ihtiyacımızı belirleyip bu zor günlerde onlara destek olmak önemli diye düşünüyoruz ama kendi ihtiyacımızı karşılama önemli diye.

Bakan Çavuşoğlu duyurdu: 3 bin 614 kişi İstanbul ve Kocaeli'de karantinaya alınacak ile ilgili etiketler Kocaeli Avrupa Dışişleri Bakanı Koronavirüs Mevlüt Çavuşoğlu İstanbul yurt
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.