Bakan Canikli'den S-400 ve F-35'ler hakkında kritik açıklama...

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemlerinin F-35 savaş uçaklarının alımını etkilemeyeceğini söyledi.

MSB Nurettin Canikli, ABD'nin "Rusya'dan S-400 alırsanız biz de size F-35 satmayız" gibi bir konuşmasının olmadığını belirterek, "Sıkıntı yok, F-35 alımını etkilemez" dedi

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Washington'da yaptığı temasların sonrasında verdiği bir söyleşide "S-400’leri alırsanız biz de Kongre’den karar çıkartır, size F-35’i satmayız, gibi bir havadalar" ifadesini kullandı. Bozkır, bunun bir 'aba altından sopa gösterme' olduğunu da belirtti.

Bu ifadeler üzerine bir açıklama yapan Canikli, Volkan'ın ifadelerindeki gibi olayın yaşanmadığını ifade ederken "Sıkıntı yok, F-35 alımını etkilemez. S-400’ler ilgili de sıkıntı yok hatta takvimden önce alınabilir" dedi.

'S-400 ANLAŞMASI YAPILDI, BİTTİ O İŞ'

Bozkır'ın yaptığı "Patriotlar devreye girerse S-400 anlaşmasından dönebiliriz" açıklaması da soruldu. Canikli, şunları söyledi:

"Anlaşma yapıldı, her şey yapıldı. O iş bitti. Her şeyden önce bir ticari faaliyet, anlaşmalar yapılmış, biz üzerimize düşen yükümlülüklerin tamamını yerine getirmişiz."

Bakan Canikli'den S-400 ve F-35'ler hakkında kritik açıklama... ile ilgili etiketler Nurettin Canikli Milli Savunma Bakanı S-400 F-35
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.