Bakan Bozdağ: Asıl kınanacak, Bakan’ın Kur’an okumasından rahatsız olandır

Adalet Bakanı Bozdağ, şehit mandecinin mezarında Kur’an okuduktan sonra bazı kesimler tarafından linç edilmesine, “Şehit madencimizin mezarında Kur’an okumak kınanacak bir amel değildir, en büyük duadır. Asıl kınanacak, Kur’an okuyan Bakan değildir; Bakan’ın Kur’an okumasından rahatsız olandır.” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şehit madencinin cenazesinde Kur’an-ı Kerim okumasına yönelik eleştirilere cevap verdi.

‘KİMSE İNANÇ VE KANAATLERİNDEN DOLAYI KINANAMAZ’

Herkesin vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahip olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Bozdağ, “Kimse ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz, suçlanamaz.” ifadelerini kullandı.

‘KUR’AN OKUMAK BAKANLIĞA, BAKANLIK DA KUR’AN OKUMAYA ENGEL DEĞİLDİR’

Bakan Bozdağ paylaşımının devamında şu ifadelere yer verdi: 

Adalet Bakanı veya başkaca bir yöneticinin Kur’an okuması ya da okumaması, laiklikle ilişkilendirilemez. Kur’an okumak Adalet Bakanlığı yapmaya, Adalet Bakanlığı yapmak da Kur’an okumaya engel değildir. Şehit madencimizin mezarında Kur’an okumak kınanacak bir amel değildir, en büyük duadır.”

"'KUR'AN OKUDU' DİYE AYIPLANMAK BENİM İÇİN ŞEREFTİR"

Bozdağ asıl kınanması gerekenin Kur’an okuyan Bakan’ın değil, Bakan’ın Kur’an-ı Kerim okumasından rahatsız olan kişilerin olduğunu vurgulayarak, “Kaldı ki şehit madencimizin mezarında “Kur’an okudu” diye ayıplamak, kınamak ya da suçlanmak her Müslüman için olduğu gibi benim için de şereflerin en büyüğüdür. Rabbim bizi de son nefesini verene kadar kınayıcıların kınamasından korkmadan Kur’an okuyanlardan eylesin…”

Bakan Bozdağ: Asıl kınanacak, Bakan’ın Kur’an okumasından rahatsız olandır

BAKAN BOZDAĞ KUR'AN-I KERİM OKUDU

TTK'ya ait Amasra maden ocağında meydana gelen patlama sonrası şehit düşen 25 yaşındaki Berkay Kesim'in cenazesi Epçiler köyünde toprağa verilmişti.

Cenaze törenine katıldıktan sonra son yolculuğuna uğurlanmak üzere mezarı başına getirilen Kesim için dualar edilmişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bir müddet Kur'an-ı Kerim okumuştu. 

Bakan Bozdağ: Asıl kınanacak, Bakan’ın Kur’an okumasından rahatsız olandır ile ilgili etiketler Son dakika Bekir Bozdağ