Bakan Betül Sayan Kaya ve beraberindekiler sınır dışı ediliyor

Rotterdam Başkonsolosluğu'na girişine izin verilmeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile korumaları ve danışmanları sınır dışı ediliyor.

Bakan Kaya ve beraberindeki görevlilerin diplomasi dilinde istenmeyen adam (Persona non Grata) ilan edildiği ve sınırdışı edilmek üzere alıkondukları yerel basında çıkan haberlere dayandırıldı.

Rotterdam Belediyesi de konsolosluk önünde toplanan kalabalığa 'evlerinize dönün' çağrısı yaptı ve aksi durumda gözaltı işlemine başlayacaklarını açıkladı.

Rotterdam Başkonsolosluğuna geçmesine müsaade edilmeyen Kaya'nın önce korumaları gözaltına alındı.

İki araçla Başkonsolosluğun yakınında tutuldukları yerden uzaklaştırılan korumaların Almanya'ya gönderildiği bildirildi.

Kaya'nın Danışmanı Bilal Topçu, tutuklanmak üzere alıkonulduklarını ve konsolosluk civarından başka bir noktaya götürülmeye çalışıldıklarını duyurdu.

Daha sonra Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'yı aracından çıkarmaya çalışan polis, Kaya'nın direnmesi üzerine vinçli çekici getirip, aracı zorla çekme girişiminde bulundu.

Bunun üzerine aracın kilidini açmak zorunda kalan Bakan Kaya, polis eskortu eşliğinde başka bir araçla olay yerinden götürüldü.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'da Twitter hesabından açıklama yaptı.Bakan Kaya, açıklamasında Almanya'ya götürüldüğünü ifade etti.

Türk vatandaşları da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Rotterdam Konsolosluğuna girişinin engellenmesini protesto etti.

Bakan Betül Sayan Kaya ve beraberindekiler  sınır dışı ediliyor

Hollanda polisi, konsolosluğun önündeki Türk vatandaşlarına sert müdahalede bulundu.

Bakan Betül Sayan Kaya ve beraberindekiler  sınır dışı ediliyor - Resim : 2

Bakan Betül Sayan Kaya ve beraberindekiler sınır dışı ediliyor ile ilgili etiketler Hollanda fatma betül sayan kaya rotterdam sınır dışı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.