Bakan Bayraktar'dan petrol müjdesi! O ilde sondaj çalışmaları başlayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerjide attığı yeni adımlara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, bir ilimizde sondaj çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Doğal gaz ve petrol keşifleriyle 2023 yılında ön plana çıkmaya devam eden Türkiye, terörden temizlenen bölgede yeni keşifleri imza atıyor. Cudi ve Gabar’dan 5 kat daha büyük Kato dağında çalışmalar sürerken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yeni çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Bayraktar, Van'da sondaj çalışmalarının başlayacağını müjdeledi.

CUMHRİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK KEŞFİNDE YENİ REKOR

Gabar’daki keşfin Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfi olduğunu söyleyen Bakan Bakyraktar, "Orada üretim biraz daha hızlı ilerliyor. Bugün itibariyle 20 bin varil üretime çıkmış durumdayız. Hedefimiz 2025 yılına kadar üretimi 100 bin varile çıkarabilmek. Nasıl Sakarya’da yeni müjdelere ihtiyacımız varsa aslında Türkiye’nin birkaç tane daha Gabar’a ihtiyacı var açıkçası." dedi.

SONDAJ ÇALIŞMASI BAŞLAYACAK!

Petrol çalışmalarında yeni müjdeler açıklayan Bakan Bayraktar, "Eylül ayında Van’da bir sondaj yapacağız. Buralardan gelecek müjdelerle dışa bağımlılığımızı azaltma yolunda adım atacağız. Dünyadaki petrol ve doğalgaz rezervlerinin 3’te 2’si Türkiye’nin komşu ülkelerinde yer alıyor. Türkiye çok önemli bir coğrafyada. Bizim için önemi şu, dünyadaki petrol ve doğalgaz rezervlerinin 3’te 2’si Türkiye’nin komşu ülkelerinde yer alıyor." ifadelerini kullandı.

HEDEFİMİZ CEYHAN'DA AKIŞI YENİDEN SAĞLAMAK

Türkiye'nin hem doğal gaz hem de petrol için dünyanda önemli bir rolü olduğunu söyleyen Bakan Bayraktar, şunları söyledi:

"Türkiye aslında doğal gazda hem gaz anlamında Avrupa’nın arz güvenliği için önemli bir rol üstlenmiş durumda hem de dünya petrol piyasası içerisinde de önemli bir rolü var. Günde yaklaşık 2 milyon varil petrol boğazlarımızdan geçiyor.

Ceyhan’da 700 bin varil akış var. Orada akış kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Bir diğer boru hattı Irak Türkiye boru hattından da ortalama 500 bin varil bir petrol akışı var. Bunları topladığınızda 3-3,5 milyon varıl bir petrol arzından bahsediyoruz.

Burada dünya petrolünün yüzde 3,5’inden bahsediyoruz. Türkiye çok güvenilir bir tedarik ülke olmuştur. Olmaya da devam edecektir.

Hedefimiz en kısa sürede Irak-Türkiye boru hattını da faaliyete almak. Bu hattın Irak tarafı çalışmıyor. Bizim Silopi’den başlayarak Ceyhan’a kadar 650 kilometrelik boru hattından bahsediyoruz. Burası 47 yıldır petrol akıtmaya devam ediyor."

Bakan Bayraktar'dan petrol müjdesi! O ilde sondaj çalışmaları başlayacak ile ilgili etiketler Alparslan Bayraktar Van Petrol
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.