Bakan Albayrak dev ihaleyi övdü! "Bir dünya rekoru gerçekleşti"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkerler-Siemens-Kalyon ortaklığının kazandığı Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesini değerlendirdi... Albayrak, "YEKA ihalesinde, rüzgarda yerli katkı payıyla şu anda kilovatsaat başına 10,3 dolar/cent olan alım fiyatı 3,48 cente düşerek bir dünya rekoruyla gerçekleşti" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkerler-Siemens-Kalyon ortaklığının kazandığı Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesi hakkında açıklama yapıyor... Albayrak, "YEKA ihalesinde, rüzgarda yerli katkı payıyla şu anda kilovatsaat başına 10,3 dolar/cent olan alım fiyatı 3,48 cente düşerek bir dünya rekoruyla gerçekleşti" dedi.
Bakan Albayrak'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;
"İhale, Alman şirketi Siemens'in kazanmasıyla neticelendi ve bu resmin bölge ve dünyaya önemli bir mesaj olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye ve Almanya'nın 200 yıllık tarihsel işbirliği açısından da baktığımızda, bu sonucun Türkiye-Almanya ilişkilerine önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum.

"TÜRKİYE İÇİN GURUR VERİCİ BİR GÜN"

Bugün Türkiye için gurur verici bir gündür. Kıvanç duyulması gereken önemli bir gündür.YEKA ihalesinde, rüzgarda yerli katkı payıyla şu anda kilovatsaat başına 10,3 dolar/cent olan alım fiyatı 3,48 cente düşerek bir dünya rekoruyla gerçekleşti.

Bu ihale sonucunda Türkiye'de 12 şehrimizde toplam yapılacak rüzgar tribünleri yatırımı ile 1 milyar doların üzerinde bir yatırımı Türkiye'ye kazandırmıştır. Bu yatırımların ülkemiz için çok büyük bir dönemin başlangıcı olma noktasında bizim için büyük bir mutluluk olmuştur.

İhalemizi sonuçlandırdık. Hedefimiz rüzgar enerjisinde 2019 yılı başına kadar yerli üretim rüzgar tribünlerimizi sisteme dahil edeceğiz. Bu konuda elimizden geldiği sürece bakanlık olarak elimizden gelen desteği vereceğiz.

"BÖLGEDE EN GÜVENİLİR ÜLKE TÜRKİYE"


Hedeflerimiz büyük. Bugün ortaya çıkan netice ekonomi ve enerji piyasasının geleceğe ne kadar sağlam ve emin adımlarla yürüdüğünü ortaya koymuştur. Dünyada ne kadar bölgesel krizler olursa olsun Türkiye bölgenin ve dünyanın en güvenilir yatırım yapılabilir ülkelerin başında geldiğini bu ihale ile ortaya koymaktan dolayı büyük bir gurur duydum".
Bakan Albayrak dev ihaleyi övdü! "Bir dünya rekoru gerçekleşti" ile ilgili etiketler Berat Albayrak YEKA Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı türkerler-siemens-kalyon
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.