Bakan Akar'dan tepki: "Hala asker nerede diyen göremeyen kimseler var, bu fitnedir!"

Milli Savunma Bakanı Akar ve Sağlık Bakanı Koca ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay Valiliği Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar'ın açıklamalarından satır başları:

Akaryakıtta sorun yaşanmaması için özel depolardan 655 ton yakıtı dağıttık. Yapılan yardımlar çok büyük, bunlar bölgeye geldiğinde lojistik desteğe ihtiyacı vardı. 19 lojistik üssü kurduk. Bölgedeki tüm askeri kışlalarımızı vatandaşlarımıza açtık. Bebeklerin çocukların bakımına destek sağlamak için arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Özel eğitim merkezleri de vatandaşlarımıza açıldı. Hatay'a baktığımızda sahada 5 binden fazla Mehmetçik görev yapmakta. Bunlar hem kurtarma çalışmalarına katılıyorlar hem de asayişe destek veriyorlar. Antakya özelinde toplam 26 sahra mutfağı bulunmaktadır. 

TSK bu zor günlerde de milletimizin emrinde görevinin başında bulunmaktadır. Hala asker nerede diyen göremeyen kimseler var, bu fitnedir! 

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Sağlık hizmetleri eksiksiz olarak sürmektedir. Deprem bölgesinde gönüllü olarak sağlık hizmetlerinde yer almak isteyen personellerimizin hasta sayısının azalmış olduğunu göz önünde bulunarak karmaşaya neden olmamak için başka bir organizasyona katılmamaları ricamdır. Bölgeye tetanoz ve kuduz aşısı sevk edildi. Deprem bölgesinde sağlık sisteminin çalıştığını belirtmek isterim. Sağlık çalışanlarımızdan depremzede yakınları bulunanların idari izinli sayılabileceğine dair genelge hazırlandı. Başta doktorlarımız olmak üzere bölgeye gelmek isteyen meslektaşlarımız var. İlk günlerdeki yoğunluğu yönetebilmek için hastalarımızı bölge hastanelere naklettik. 

Acil sağlık personeline ihtiyacımız bulunmamaktadır.

Bakan Akar'dan tepki: "Hala asker nerede diyen göremeyen kimseler var, bu fitnedir!" ile ilgili etiketler Hulusi Akar deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.