Bakan Akar: Rus limanlarındaki Türk gemileriyle ilgili olumlu gelişmeler bekliyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rus limanlarındaki Türk gemileriyle ilgili açıklama yaptı. Rus mevkidaşı Şoygu ile olumlu bir görüşme yaptığını belirten Akar, Türk gemileri için olumlu gelişmeler beklediğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin Ukrayna'daki 2 uçağı ve Rus limanlarındaki Türk gemileri ile ilgili önümüzdeki günlerde olumlu gelişmeler beklediklerini söyledi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM'de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile olumlu ve yapıcı bir görüşme yaptıklarını, görüşmelerdeki birinci konunun ateşkesin bir an önce gerçekleştirilmesi olduğunu söyledi.

Bölgede Türkiye'ye ait 2 uçak olduğunu, aynı zamanda Rus limanlarında Türk gemileri olduğunu ifade eden Akar, onların da bir an önce güvenli bir şekilde Türkiye'ye gönderilmesi konusunda önümüzdeki günlerde olumlu gelişmeler beklediklerini kaydetti.

BAKAN AKAR, RUS MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Ukrayna bağlamındaki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede Bakan Akar tarafından Rusya - Ukrayna arasındaki müzakerelerin barışın tesisine, istikrarın sağlanmasına ve insani durumun iyileşmesine önemli katkı sağlayacağı ve böylece kalıcı çözümün mümkün olabileceği ifade edildi" denilmişti. Bakanlık, açıklamasında " Mevcut durum nedeniyle Rus limanlarında bekleyen ticari gemilerin Türkiye’ye emniyetle gelmesi için destek beklentimiz ifade edildi" satırlarına yer verilmişti.

Bakan Akar: Rus limanlarındaki Türk gemileriyle ilgili olumlu gelişmeler bekliyoruz ile ilgili etiketler Hulusi Akar Rusya Gemi Türk gemisi liman
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.