Bakan Akar, Mali Savunma ve Muharip Gaziler Bakanı Camara ile görüştü!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mali Savunma ve Muharip Gaziler Bakanı Sadio Camara ile görüştü. Bakan Akar, Türkiye’nin terörle mücadelede iş birliği ve tecrübe paylaşımına hazır olduğunu belirterek iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin geliştirilmesinin önemini kaydetti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mali Savunma ve Muharip Gaziler Bakanı Sadio Camara ile görüştü.

Akar, resmi davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Camara’yı, Milli Savunma Bakanlığında askeri törenle karşıladı.

TÜRKİYE, TERÖRLE MÜCADELE TECRÜBESİNİ AKTARMAYA HAZIR

Bakan Akar ve Camara baş başa gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmelere başkanlık etti.

İkili ve bölgesel savunma ve güvenlik ile savunma sanayiinde iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede Bakan Akar, Türkiye ve Afrika ilişkilerinin son yıllarda kazandığı ivmeden duyulan memnuniyetini ifade etti. Bakan Akar ayrıca Mali’de son dönemde gerçekleştirilen terör saldırıları kınayarak Türkiye’nin terörle mücadelede iş birliği ve tecrübe paylaşımına hazır olduğunu belirterek iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin geliştirilmesinin önemini kaydetti.

 

SuperHaber

Kaynak: İHA

Bakan Akar, Mali Savunma ve Muharip Gaziler Bakanı Camara ile görüştü! ile ilgili etiketler terör Akar mali Bakan savunma iş birliği
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.