Bahçeli: FETÖ'nün siyasi ayağı temizlenmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkgün gazetesine gündemdeki sıcak gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

MHP lideri Bahçeli, Türkiye'nin terörle mücadelede etkin bir mücadele verdiğini belirterek, partisinin desteğini bir kez daha vurguladı. Bahçeli, "MHP, terörle mücadelede ön şartsız Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetinin yanındadır." dedi.

FETÖ'nün "siyasetteki uzantılarının" üzerine gidilmesi gerektiğini de vurgulayan Bahçeli, "Bu çetenin siyasetteki kalıntılarının temizlenmesini bekliyoruz" dedi.

Bahçeli: FETÖ'nün siyasi ayağı temizlenmeli

FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI İLE MÜCADELE

Devlet Bahçeli bu konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

"Bugüne kadar sekiz ayağın yedisinde önemli mesafelerin alındığı ve örgüte büyük darbe vurulduğu izahtan varestedir. Bununla birlikte FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin bu düzeyde bir mücadele yapıldığı ve sonuç alındığı söylenemeyecektir.

Devleti bu çeteden arındırırken, siyaset kurumunun da bu illetten temizlenmesi elzemdir. Ancak bu halde mücadelenin kamuoyu vicdanında karşılık bulması ve mücadeleye güveninin artması mümkün olabilecektir. Zira siyaset ayağındaki mücadele zaafı zincirleme olarak bürokrasideki ve diğer alanlardaki mücadeleyi de olumsuz etkilemekte, devlete sızma girişimlerine fırsat tanımakta, yeni ve farklı yöntemlerle FETÖ’yü diriltme emellerine zemin hazırlamaktadır.

Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanı’nın ve hükümetinin FETÖ mücadelesine ilişkin ortaya koyduğu kararlı ve güçlü irade ile hem FETÖ mücadelesine devam etmekte, hem de PKK, YPG, PYD ve DEAŞ terör örgütleriyle eş zamanlı amansız bir mücadele sergilemektedir. 15 Temmuz sonrası Türkiye aleyhine ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyada başlatılan lobi faaliyetleri ile Türkiye hasmı bu güçler; alçak kalkışma ile yapamadıkları işgali, ekonomik ve siyasi yaptırım ve operasyonlarla gerçekleştirmek istemektedirler.

O sebeple Türkiye, bir yandan FETÖ ile mücadele ederken diğer yandan da içeride ve dışarıda FETÖ yandaşı çevrelerin ve iş birlikçilerin Türkiye’yi ekonomik ve siyasî açıdan köşeye sıkıştırma girişimleri ile karşı karşıya kalmaktadır."

 

Bahçeli: FETÖ'nün siyasi ayağı temizlenmeli ile ilgili etiketler FETÖ MHP Devlet Bahçeli 15 Temmuz Darbe PKK DEAŞ siyaset
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.