'Bağrımıza basalım mı?' Ali Rıza Demircan'dan Uğur Dündar ile ilgili tuhaf ve tartışma yaratacak satırlar...

Ünlü İlahiyatçı-yazar Ali Rıza Demircan, kendisine ait Mirathaber adlı internet sitesinde İslami ve güncel mevzulara ilişkin yazılar yazıyor. Demircan Hoca’nın son yazısı ise dikkat çeken ve çok tartışma yaratacak satırlarla dolu. Konusu ise Uğur Dündar.

Ünlü gazeteci Dündar, 3 gün önceki yazısında TRT yıllarından meslektaşı spiker Mesut Mertcan ile ilgili bir fotoğraf paylaşarak eski dostuna vefasını göstermişti.

Bundan epey etkilendiği anlaşılan Ali Rıza Demircan aynen şu cümleleri kurdu:

‘Ölen meslek arkadaşı Mesut Mercan’ı unutmadığı ve hayırla yad ettiği için, arkadaşlara maddî ve manevî olarak yardım edilmesini emreden Kurân’ın  bağlısı bir Müslüman  olarak Uğur Dündar’a teşekkür ederim. (Nisa 4/36)’
Uğur Bey yazısını merhum Mesut Mercan’ı anarak şöyle bitirir:
Mesut’un mekânı Cennet, sizlerin yeni yılınız kutlu olsun.
Yaşlandığım, yoksa bir ömür boyu özlemini duyduğum için mi bilmiyorum Cennet‘ten söz edilince duygulanırım ama bu defa Cennet sözcüğü bana değişik çağrışımlar yaptırdı.
Cennet’i  Olumlayarak Anmak Ona İmanı İfade Eder mi?
Acaba Mesut Mercan için  “mekânı cennet olsun” ifadesi Uğur Dündar’ın İslam’a imanına delalet eder mi?’

Ali Rıza Demircan yazısının sonunda da 'Uğur Dündar’ı ne yapalım’ diye tuhaf bir soru sordu:

‘ Ne dersiniz a dostlar! Uğur Dündar’ı mümin kardeşimiz olarak bağrımıza basalım ve ona da İslam’ı öğrenici-öğretici bir dizi program yapımı teklifi götürelim mi?’

Ünlü ilahiyatçı-yazar Ali Rıza Demircan’ın ‘Bağrımıza basalım mı’ şeklindeki ifadesi kamuoyunda hatta İslami çevrelerde tartışma yaratacak gibi görünüyor.

ALİ RIZA DEMİRCAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

'Bağrımıza basalım mı?' Ali Rıza Demircan'dan Uğur Dündar ile ilgili tuhaf ve tartışma yaratacak satırlar... ile ilgili etiketler Uğur Dündar Ali Rıza Demircan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.