Bağdadi üzerinden Türkiye'ye algı operasyonu!

ABD'nin, İdlib'in kuzey doğusunda gerçekleştirdiği operasyonda DEAŞ lideri Bağdadi öldürüldü. Sosyal medyada Türkiye aleyhine yapılan algı operasyonlarına Metin Külünk'ten sert cevap geldi. Külünk, DEAŞ'ı Obama'nın kurduğunu söyleyen Trump'ın videosunu paylaştı. Külünk ayrıca, "Bağdadi bu yerlerden kolayca geçip İdlip’e nasıl gelebildi?" diye sordu.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, Amerikan helikopterlerinin İdlib'in kuzey doğusunda uçtuğunu ve özel bir operasyon yaptığını söyledi.

Pentagon, DEAŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'nin İdlib'deki operasyonda öldürüldüğünü açıkladı.

Sosyal medyada Türkiye aleyhine yürütülen algı operasyonlarına AK Parti eski Milletvekili Metin Külünk'ten sert tepki geldi.

Külünk, "İdlip Türkiye’nin kontrölünde değil. Buna rağmen PKK/YPG yandaşları daeş terör örgütü ele başı Bağdadi’nin öldürüldüğü yer sanki Türkiye’nin kontrolündeymiş algısını yaymaya çalışıyorlar." dedi.

Twitter'dan "Bağdadi’nin öldürüldüğü bölgeye PYD ve rejime ait bölgelerden geçerek 48 saat önce geldiği tespit edildi. Şimdi soruyoruz; Bağdadi bu yerlerden kolayca geçip İdlip’e nasıl gelebildi?" diye yazan Külünk sözlerine şöyle devam etti;

Daeş en çok Türkiye’de kan döktü ve Daeş’e karşı en çok Türkiye mücadele etti. DAEŞ’in Türkiye’deki katliamları;

Ankara Gar (107),
Antep (54),
Atatürk Havaalanı (45),
Reina (39),
Suruç (34),
Sultanahmet (13),
Diyarbakır (5),
İstiklal (4),
Niğde (3)

Külünk, ayrıca "Daeş’i kimin kurduğunu Trump’tan dinleyelim" diyerek Trump'ın bir videosunu paylaştı.

Videoda Trump, "DEAŞ Obama'yı onurlandırıyor. DEAŞ'ın kurucusu o" diyor.

 

 

Bağdadi üzerinden Türkiye'ye algı operasyonu! ile ilgili etiketler ABD Suriye Bağdadi Metin Külünk
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.