Bağdadi operasyonunda çarpıcı detay!

Pentagon, Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyonla ilgili detayları paylaştı. ABD'liler, Bağdadi'nin öldüğü operasyonda iki kişinin de canlı yakalandığını duyurdu.

IŞİD lideri Bağdadi'nin ölümü dünyanın gündeminde... Operasyonla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı.  Genelkurmay Başkanı Mark Milley operasyonda 2 kişinin canlı yakalandığını ve bu şahısların yetişkin ve erkek olduklarını söyledi.

ABD GÖZETİMİNDE TUTULUYORLAR

Yetkililer, bu kişilerin 'güvenli bir tesiste' tutulduklarını ifade etti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Milley, Bağdadi'nin cesedinden geriye kalanların da ortadan kaldırıldığını ve cesedin fotoğrafını paylaşmayı şimdilik düşünmediklerini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump Pazar günü düzenlediği basın toplantısında, ABD özel kuvvetlerinin Suriye'de Cumartesi günü düzenlediği bir operasyon sırasında Bağdadi'nin kendisini öldürdüğünü duyurmuştu.

Milley basın toplantısında, "Bağdadi'nin kalıntıları DNA testiyle kimliğinin teyit edilebilmesi için güvenli bir tesise götürüldü. Kalıntıları ortadan kaldırıldı, süreç tamamlandı ve gereğine uygun bir şekilde yerine getirildi" dedi.

Bağdadi operasyonunda çarpıcı detay! ile ilgili etiketler ABD Pentagon Bağdadi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.