'Erkan Gökteke'nin katilleri serbest' iddiasına yalanlama

Sosyal medyada İstanbul'un Bağcılar ilçesinde 18 Temmuz tarihinde narkotik ekibine yönelik saldırıda şehit olan Erkan Gökteke'nin katil zanlılarının serbest bırakıldığı iddia edildi. Edinilen bilgiye göre; Gökteke'yi şehit eden Serdar B. ve ona yardım eden Kadir A.'nın tutukluluk halinin devam ettiği, kendilerine gizlenmesi için verilen silahı kabul etmeyen Oğuzhan I. ve Reis B.'nin adli kontrol şartıyla serbest kaldığı ortaya çıktı.

Bağcılar'da yer alan Yüzyıl Mahallesi'nde 18 Temmuz 2020'de meydana gelen olayda narkotik polisi ile şüpheliler arasında yaşanan kovalamaca sırasında şüphelilerden biri polise ateş açtı.

Silahlı saldırı sonucu bir polis memuru kolundan yaralanırken göğsünden vurulan Erkan Gökteke kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Olaya ilişkin tüm zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geçtiğimiz hafta görülen dava sonrası özellikle sosyal medyada ve çeşitli basın organlarında, ''Şehidin katilleri serbest bırakıldı'' şeklinde haberler dolaşıma sokuldu.

ŞEHİT EŞİNDEN BAKAN SOYLU'YA ÇAĞRI: MÜSAADE ETMEYİN

Bu haber sonrası şehit eşi Cemile Gökteke, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek ''Adalet talep ediyorum. Süreç devam ettiği sürece, dışarıda ellerini kollarını sallayarak gezmelerine müsaade etmeyin'' ifadelerini kullandı.

KATİL VE YARDAKÇISI SERBEST BIRAKILMADI

Şehidin karısının da bu paylaşımının ardından sosyal medyada ve çeşitli basın organlarında yayılan bu asılsız haberlerin ardından yetkili mercilerden edinilen bilgiye göre; polis memuru Yunus Nacar’ın silahla yaralanması, polis memuru Erkan Gökteke’nin ise silahla ateş edilerek şehit edilmesi olayındaki silahla ateş eden sanık Serdar B. ve o sırada olay yerinde bulunan Kadir A.’nın yargılanmaları tutuklu olarak devam ediyor.

Görülen davada zanlılar tarafından kendilerine gizlenmesi için verilen silahı almayı reddeden Oğuzhan I. ve Reis B. cinayetle ilişikleri olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Böylece söz konusu olayda tutuklanan 4 zanlıdan katil ve ona aracıyla yardım eden yardakçısı tutuklu halde bulunurken, diğer 2 zanlı adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

 
'Erkan Gökteke'nin katilleri serbest' iddiasına yalanlama ile ilgili etiketler Bağcılar Şehit polis dava Erkan Gökteke