BAE'ye F-35 onayı verip ABD'den F-22 istedi

'BAE’ye F-35 satışına yeşil ışık yakan İsrail, ABD’den F-22 istedi." Bu iddia İsrail'in etkili gazetelerinden Haaretz'e ait. Haaretz gazetesi, Tel Aviv yönetiminin talebine Washington'ın nasıl bir yanıt vereceğinin henüz bilinmediğini ve İsrail Savunma Bakanlığı'nın da bu konuda yorum yapmaktan kaçındığını yazdı.

ABD’nin Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) F-35 satışına karşı çıkmayacağını açıklayan Tel Aviv yönetiminin, bölgedeki hava üstünlüğünü korumak için Washington’dan F-22 savaş uçaklarının İsrail’e satılmasını talep ettiği iddia edildi.

Haaretz gazetesinde yer alan haberde, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun BAE’ye F-35 satışına karşı çıkmayacaklarını açıklamasının ardından İsrail’in, ABD’den F-22 satın almasının gündeme geldiği ileri sürüldü.

Haberde İsrail'in bölgedeki hava üstünlüğünün korunması için Tel Aviv’in, Washington’dan kendilerine F-22 satışına izin verilmesini talep ettiği iddia edildi.

ABD yönetiminin bu talebe ne cevap verdiğine ilişkin bilgi bulunmayan haberde, İsrail Savunma Bakanlığı yetkililerinin de yorum yapmaktan kaçındığı ifade edildi.

Birim maliyeti 150 milyon doları bulan F-22 uçakları, ABD ordusunun envanterindeki en pahalı uçak konumunda. ABD, bu uçakların başka ülkeye satışına izin vermiyor.

BAE'ye F-35 onayı verip ABD'den F-22 istedi ile ilgili etiketler İsrail F-35 ABD BAE F-22
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.