BAE'den Türkiye'nin jeopolitik konumuna vurgu: Kesinlikle ilgileniyoruz

Orta Doğu'da yeniden dizilen taşlar sırasında diplomasi girişimlerini artıran Türkiye ve BAE arasında normalleşme süreci başlamıştı. Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) devlet yatırım fonu Abu Dabi Kalkınma Holdingi'nin Başkanı Muhammed Hasan el Suwaidi, Türkiye ile ilişkileri geliştirmenin ve yatırım yapmanın uzun vadede kazançlı olacağını söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) devlet yatırım fonu Abu Dabi Kalkınma Holdingi'nin Başkanı Muhammed Hasan el Suwaidi, son zamanlarda Türkiye ile artan diplomatik ve ekonomik ilişkilere dair açıklamalarda bulundu.

10 milyar dolarlık yatırım anlaşmasından sonra Türkiye ile ilişkileri geliştirmeye devam etmek istediklerini belirten el Suwaidi, Türkiye'de finans, lojistik ve gıda alanında yatırımlarla ilgilendiklerini kaydetti.

TÜRKİYE'NİN JEOPOLİTİK KONUMUNA VURGU

Türkiye'nin konumunun önemine vurgu yapan BAE'li yetkili, "Türkiye hakkında sevdiğim şey şu ki, konum olarak bir teslimat Almanya'ya 12 saatte ulaşıyor ve 84 milyonluk nüfusu var. Burası endüstri için büyük bir güç merkezi; çok büyük lojistik becerisi var. Dolayısıyla lojistikle kesinlikle ilgileniyoruz. Gıda açısından harika işler var, bununla da kesinlikle ilgileniyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'YE YATIRIM UZUN VADEDE KAZANDIRIR"

Suwaidi ayrıca, Türkiye'de finansal hizmet sektörüne de büyük ilgi duyduklarını söyleyerek, Türkiye ile ilişkileri geliştirmenin ve yatırım yapmanın uzun vadede kazançlı olacağını belirtti.

BAE'den Türkiye'nin jeopolitik konumuna vurgu: Kesinlikle ilgileniyoruz ile ilgili etiketler BAE Türkiye ilgileniyoruz
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.