BAE'de sistem değişti: Cumartesi ve pazar günleri haftasonu oldu!

BAE çalışma haftasını daraltarak Cumartesi-Pazar günlerinin hafta sonu olduğu Batı tarzına geçti. Kaynak bakımından çok zengin ve hırslı olan BAE, Cuma-Cumartesi hafta sonu olmayan tek Körfez ülkesi olurken, Batı ve  Arap olmayan dünya ile, çalışma haftası konusunda da aynı çizgiye gelmiş oldu. 

İsrail merkezli Times of Israel'in bildirdiğine göre; Birleşik Arap Emirlikleri'nin, resmi çalışma haftasını dört buçuk güne indirdi ve rekabet gücünü artırmayı amaçlayan büyük bir değişimle hafta sonunu Cumartesi ve Pazar'a kaydırdı.

BATI SİSTEMİNE GEÇEN İLK KÖRFEZ ÜLKESİ

"Ulusal çalışma haftası" 1 Ocak'tan itibaren hükümet organları için zorunlu olacak ve Cuma günü Müslümanların duaları için tam bir izin gününün gereksinimlerini karşılayacak.

Bir danışmanlık firması olan Oxford Economics Middle East'in baş ekonomisti Scott Livermore, işletmelerin hala çalışma haftalarını seçebileceklerini ancak büyük olasılıkla bunun kamu sektörüyle uyumlu olacaklarını söyledi.

Kaynak bakımından çok zengin ve hırslı olan BAE, Cuma-Cumartesi hafta sonu olmayan tek Körfez ülkesi olurken, Batı ve  Arap olmayan dünya ile, çalışma haftası konusunda da aynı çizgiye gelmiş oldu. 

CUMA GÜNLERİ YARIM GÜN

Yeni takvime göre, kamu sektörü hafta sonu Cuma günleri öğlen başlıyor ve Pazar günü sona eriyor. 

BAE'de sistem değişti: Cumartesi ve pazar günleri haftasonu oldu! ile ilgili etiketler BAE cumartesi Pazar sistem Haftasonu batı degişim
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.