BAE, üzerinden geçen bulutlara elektroşok vererek yağmur yağdırdı!

Dünyanın en kurak 10 ülkesinden birinde bulunan ve hava sıcaklıklarının 50 dereceye kadar çıktığı Dubai'de drone'lar ile yapay yağmur yağdırıldı. Teknolojinin kullanıldığı yerlerin yoğun yağış aldığı görüldü. Yapay yağmur üretiminde kullanılan yöntemin adı ise 'Bulut Tohumlamak'.


Dubai'de yapay yağmur üretildi, drone ile sağanak yağdırıldı

DÜNYANIN EN KURAK 10 ÜLKESİ ARASINDA

Yılda ortalama sadece 78 milimetre yağış alan ve dünyanın en kurak 10 ülkesi arasında bulunan Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentinde Ulusal Meteoroloji Merkezi yapay yağmur üretti.

DRONE'LAR BULUTLARA ELEKTROŞOK VEREREK YAĞMUR YAĞDIRDI

Yağmur, dronelar ile bulutlara elektroşok verilerek oluşturuldu. Meteoroloji Merkezi tarafından yayımlanan videoda, teknolojinin uygulandığı bölgenin yoğun yağış aldığı ve karayolundaki araçların önlerini görmekte zorlandığı görüldü.

BAE, üzerinden geçen bulutlara elektroşok vererek yağmur yağdırdı!

BULUT TOHUMLAMA

Sputnik'in haberine göre, 'bulut tohumlama' olarak bilinen yöntem dronelarla verilen elektriğin sonucunda bulutlardaki su damlacıklarının birleşerek yağış oluşturmasını sağlıyor. Çalışmanın yürütücülerinden Profesör Maarten Ambaum, yapay yağmur teknolojisine ilişkin bilgi vererek, "Damlalar birleşip yeterince büyük olduklarına yağmur olarak düşerler" dedi.

BULUTLARI TETİKLEYEREK YAĞMUR ÜRETMEK

Bulutları tetikleyerek sağanak yağış oluşturmanın amaçlandığı çalışma, İngiltere'deki Reading Üniversitesi'nden uzmanlarla işbirliği ile yürütülüyor. BAE'nin 'bulut operasyonları', 2017'de başlayan ve ülkede yağmur üretmek için devam eden 15 milyon dolarlık bir projenin parçası

BAE, üzerinden geçen bulutlara elektroşok vererek yağmur yağdırdı! ile ilgili etiketler drone BAE Dubai bulut tohumlama yapay yağmur

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.