Aziz Sancar, Selçuk Bayraktar'dan övgüyle söz etti

Bu yıl gerçekleştirilen TEKNOFEST'in özel konuğu olan Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar, BAYKAR Savunma Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'dan övgüyle bahsetti. Sancar, "Sağdan, soldan ve ortadan övülen, Türkiye'nin ortak gururu olarak tanıtılan, benim tanıdığım ilk insan. O bakımdan ben o çocuğu sevdim. Vatansever olduğunu herkes söylüyor" ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST, bu yıl Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar'ı özel konuk olarak ağırladı. Teknofest’e bilim ve teknolojiyi teşvik etmek için geldiğini ve gördüğü manzaranın kendisini gururlandırdığını belirten Sancar, BAYKAR Savunma Teknoloji Lideri ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'dan övgü dolu sözlerle bahsetti.

"TÜRKİYE'NİN ORTAK GURURU"

Sözcü gazetesinden Sultan Uçar'a konuşan Sancar, Selçuk Bayraktar için şu ifadeleri kullandı:

Sağdan, soldan ve ortadan övülen, Türkiye'nin ortak gururu olarak tanıtılan, benim tanıdığım ilk insan. O bakımdan ben o çocuğu sevdim. Vatansever olduğunu herkes söylüyor. Azerbaycan Savaşı'nda çok önemli bir rolü ve savaşın kazanılmasında çok önemli katkıları olduğunu da söylüyorlar. Azerbaycan'la biz iki devlet bir milletiz.

Selçuk Bayraktar, Teknofest’i ziyaret eden Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar’ın elini öpmüştü.

AZİZ SANCAR KİMDİR?

Aziz Sancar 1946’da Mardin’in Savur kasabasında, çiftçilikle uğraşan orta gelirli bir ailenin yedinci çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini, Ankara’da okuduğu ilkokul ikinci sınıf hariç Savur’da tamamladı. Liseyi ise Mardin’de okudu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden birincilikle mezun oldu.

TÜBİTAK bursuyla gittiği ABD’de birkaç yıl biyokimya eğitimi aldı, fakat bazı sosyal uyum sorunları nedeniyle yurda döndü ve memleketi olan Savur’da bir süre hekimlik yaptı. Ancak gönlü hâlâ bilimsel çalışmalardaydı.

Bu yüzden tekrar ABD’ye giderek Dallas’taki Teksas Üniversitesi’nde moleküler biyoloji alanında doktoraya başladı. Doktora sonrası araştırmalarına Yale Üniversitesi’nde devam eden Aziz Sancar burada çok önemli buluşlar yaptı. Bu başarılarından dolayı da ABD’deki Chapel Hill North Carolina Üniversitesi’nden teklif aldı.

Çalışmalarına orada da aynı hızla ve özenle devam etti ve yine önemli buluşlara imza attı. Yaklaşık kırk yıllık araştırma kariyeri boyunca pek çok ödül alan Aziz Sancar sonunda DNA onarım mekanizmaları konusunda yaptığı buluşlar nedeniyle 2015 Nobel Kimya Ödülü’ne layık görüldü.

 

 

Aziz Sancar, Selçuk Bayraktar'dan övgüyle söz etti ile ilgili etiketler Selçuk Bayraktar Aziz Sancar TEKNOFEST BAYKAR
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.