Azeri mafya lideri Nadir Salifov’u yakın koruması öldürmüş

Azeri suç örgütü elebaşı Nadir Salifov, Antalya'da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Cinayet şüphelisi, Antalya-Denizli kara yolunda uygulama yapan polis ekipleri tarafından yakalandı. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'in cinayet sonrası yaptığı araştırmada, Nadir Salifov’un Etiler ve Bahçelievler’de olmak üzere, iki ayrı suikastten kurtulduğu ve Antalya’da en güvendiği yakın koruması Khayn Zeyralov tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Rusya ve Azarbaycan’da "Lotu Quli" lakapbıyla tanınan Nadir Salifov, Antalya’nın Serik ilçesinde bir otelin restoranında birlikte yemek yediği kişi tarafından başından silahla vuruldu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Salifov, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan şüphelinin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı. Cinayet şüphelisi, Antalya-Denizli kara yolu üzerinden kaçmaya trafiği keserek uygulama yapan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Azeri mafya lideri Nadir Salifov’u yakın koruması öldürmüş
Nadir Salifov (Üstte)

 

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'in ulaştığı özel bilgilere göre, Salifov suikastinin18 Ağustos 2016’da Beşiktaş’ta bir otelden çıkarken otomobilinde çapraz ateşle öldürülen Azerbaycan asıllı mafya lideri Rövşen Caniyev’in intikamını almak için yapıldığı ortaya çıktı.

Azeri mafya lideri Nadir Salifov’u yakın koruması öldürmüş - Resim : 2

SALİFOV DÖRDÜNCÜ SUİKASTTA ÖLDÜRÜLMÜŞ

Öldürülmesi Rusya ve Azarbaycan’da büyük yankı yaratan, halı, kilim, meyve ile sebze piyasasını elinde tuttuğu öğrenilen Nadir Salifov’un cinayetinin nedeni soruşturuluyor. Mafya dünyasında çok konuşulan cinayet sonrası yapılan araştırmada, Nadir Salifov’un ikisinin de İstanbul’da olmak üzere, üç suikastten son anda kurtulduğunu belirtildi. Yine yapılan araştırmada çevresinde acımasız ve gaddar biri olarak bilinen Salifov’un en güvendiği koruması Khayn Zeyralov tarafından birlikte yemek yerken öldürüldüğünü öğrenildi. Safilov ile Zeyralov'un aynı otelde konakladıkları ve cinayetten önce kumar oynayıp yemek yedikleri ortaya çıktı.

Azeri mafya lideri Nadir Salifov’u yakın koruması öldürmüş - Resim : 3

2018 YILINDA SINIR DIŞI EDİLMİŞ

Azerbaycan'da bir süre hapis yattıktan sonra, Türkiye'ye gelen ve 2018 yılında yakalanarak sınır dışı edilen Salifov'un, daha sonra yasa dışı yollardan tekrar Türkiye'ye geldiği değerlendiriliyor. Azerbaycan asıllı Nadir Salifov’un ailesinin İstanbul’da olduğu belirtilirken 2018’de Türkiye’de gözaltına alınan Salifov, ülkesine gönderilmişti. Azerbaycan’da yer alan haberlere göre, ülkesine iade edildikten sonra Katar ve Birleşik Arap Emirliklerine giden Salifov’un Türkiye’ye resmi bir giriş kaydı bulunmuyor.

Azeri mafya lideri Nadir Salifov’u yakın koruması öldürmüş - Resim : 4

İKİ SUİKAST İSTANBUL’DA YAPILMAK İSTENMİŞ

Azerbaycanlı mafya lideri Nadir Salifov’un ilk suikaste uğraması Azarbaycan’da olmuş. Bu suikastten kurtulan Salifov’un,yasa dışı yollardan İstanbul'a gelmiş. Ancak, İstanbul’da da öldürülmek istenmiş.

SALİFOV’U ÖLDÜRMEK İSTEYENLERİ TÜRK POLİSİ YAKALAMIŞTI

İstanbul polisinin 2018 yılında, özellikle Rus mafyasına yönelik yaptığı operasyonda  17 kişi gözaltına alınmıştı. Organize Suçlarla  Mücadele Şube Müdürlüğü, Sarıyer, Kağıthane ve Gaziosmanpaşa’daki adreslere düzenlenen eş zamanlı baskında, 9’u Azerbaycanlı, 3’ü Ukraynalı, 5’ü Gürcü, biri Rusya’dan 17 şüpheliyi gözaltına almıştı. Baskınlarda, 11 tabanca ve Kalaşnikof marka uzun namlulu bir silah da ele geçirilmişti. Emniyette bu kişiler ile beraber, bir de yönetici konumunda olan bir başka kişi daha yakalanmıştı. Polisin yakaladığı elebaşının sahte kimliğinin araştırılması sonucunda da, gerçek adının Guram Chikladze olduğu ortaya çıkmıştı.

Azeri mafya lideri Nadir Salifov’u yakın koruması öldürmüş - Resim : 5
Rövşen Caniyev (Üstte) İstanbul'da öldürülmüştü

 

NADİR SALİFOV’U ÖLDÜRMEK İÇİN GELDİKLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Polisin yaptığı araştırmalar sonucunda, yakalanan kişilerin Azerbaycanlı “Lotu Quli” lakaplı, Nadir Salifov'u öldürmek için hazırlık yaptıkları tespit edildiği ifade edilmişti. Yine yapılan soruşturma sonucunda Nadir Salfov’u öldürmek istediği  iddia edilen gurubun elebaşı olan Chikladze'nin yakalanmadan 2 ay önce, Etiler'de bir restoranda bıçaklandığı ortaya çıkmıştı.

ÇETE LİDERİ SARIYER’DE LÜKS REZİDANSTA YAKALANMIŞTI

Gözaltına alınan şüpheler arasında yer alan Andry Maly’nın yakalanan mafya çetesinin  elebaşı olduğu belirtilmişti. Sarıyer’de lüks bir rezidansta yakalanan şüphelinin gerçek kimliğinin Guram Chikladze olduğu ortaya çıktı. Sahte kimlik kullanan şüphelinin, 22 Aralık 2019’da Etiler’de lüks bir mekanda bacağından bıçaklandığı ortaya çıkmıştı. Chikladze’yi bıçaklayan Azerbaycan uyruklu şüphelinin ise Nadir Salifov’un adamları olduğu öne sürülmüştü.

Azeri mafya lideri Nadir Salifov’u yakın koruması öldürmüş - Resim : 6
Rövşen Caniyev (Üstte) 

 

BEŞİKTAŞ’A CİNAYETİN İNTİKAMI İÇİN GELMİŞ

İddiaya göre, Nadir Salifov’un adamları tarafından bıçaklanan Guram Chikladze, 18 Ağustos 2016’da Beşiktaş’ta bir otelden çıkarken çapraz ateşle öldürülen Azerbaycan asıllı mafya lideri Rövşen Caniyev’e de yakın bir isim olduğu öğrenildi. 2016’da meydana gelen cinayetin talimatını veren kişinin o dönem Azerbaycan’da hapishanede bulunan Lotu Quli lakaplı Nadir Salifov olduğu iddia edilmişti.

CİNAYET İÇİN ŞİRİNLER ÇETESİ İLE DE İŞBİRLİĞİ YAPILMIŞ

İstanbul Polisi 2017’de Bahçelievler Ömür’de Salifov’u öldürme planı için toplantı yapan başka bir guruba operasyon düzenlemişti. O baskında, Caniyev’in kardeşi ile en yakın adamı olan Hacıbaba Talibkhanlı ve Şirinler olarak bilinen suç örgütünün elebaşı Mehmet Sabri Şirin’in de aralarında bulunduğu 13 şüpheli yakalanmıştı.

Azeri mafya lideri Nadir Salifov’u yakın koruması öldürmüş - Resim : 7
Rövşen Caniyev (Şapkalı olan) 

 

GÜRCÜ MAFYA LİDERİ CANIYEV’İN ADAMLARI İLE İŞİRLİĞİ YAPMIŞ

Yapılan araştırma ve soruşturmalarda, Gürcü asıllı Guram Chikladze ve Azarbaycanlı Nadir Salifov arasında,Beşiktaş’ta öldürülen Canıyev cinayeti sonrası husumet olduğu öne sürülmüştü. Guram Chikladze’nin , Canıyev’i öldürttüğü belirtilen, Salifov’dan intikam almak için Caniyev’in adamlarıyla ittifak yaptığı öne sürüldü.

Azeri mafya lideri Nadir Salifov’u yakın koruması öldürmüş ile ilgili etiketler Antalya cinayet azeri mafya lideri Nadir Salifov Nadir Salifov kimdir Rövşen Caniyev Guram Chikladze
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.