Genelkurmay eski Başkanı'nın tatili tartışma yarattı!

Dağlık Karabağ'da büyük zafer kazanan Azerbaycan’da Dubai tatili krizi çıktı. Eski Genelkurmay Başkanı General Necmettin Sadıkov’un Dubai’de tatili ülkede gündem oldu. Hakkında Rus ajanı olduğu yönündeki iddialarla gündeme gelen Sadıkov’un kimseye haber vermeden 44 günden beri Dubai’de tatilde olduğu öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Daha önce Rus ajanı olduğu iddialarıyla gündeme gelen Azerbaycan eski Genelkurmay Başkanı Necmettin Sadıkov’un kimseye haber vermeden 44 gündür Dubai’de tatilde olduğu ortaya çıktı. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nde 28 yıl Genelkurmay Başkanı olarak görev yapan Necmettin Sadıkov’un Dubai’de olduğuna dair yeni görüntüler bazı internet siteleri ile gazetelerde ve televizyonlarda yayımlandı.

Genelkurmay eski Başkanı'nın tatili tartışma yarattı!

Sözcü.az ve Unikal.org adlı internet sitelerinde verilen bilgilere göre, hakkında çeşitli iddialar olan ve ordudan ihraç edildiği iddia edilen, emekli General Sadıkov’un Dubai’deki fotoğraflarının büyük tepki çektiği ifade edildi.

Genelkurmay eski Başkanı'nın tatili tartışma yarattı! - Resim : 2

SADIKOV’UN ADI GENELKURMAY SİTESİNDEN ÇIKARILMIŞTI!

SüperHaber’in aldığı bilgilere göre Dağlık Karabağ savaşı sırasında ve sonrasında hiç bir yerde görünmeyen eski Azerbaycan Genelkurmay Başkanı hakkında Rus ajanı olduğu gerekçesiyle gözaltında olduğu iddiaları gündeme gelmişti.

Genelkurmay eski Başkanı'nın tatili tartışma yarattı! - Resim : 3

Yine diğer iddialara göre Türkiye, Sadıkov’un Azerbaycan aleyhine olan faaliyetlerini tespit etti ve bu bilgileri yetkili makamlara ulaştırıldı. Bunun üzerine Sadıkov’un adı,Dağlık Karabağ savaşı sırasında, Genelkurmay Başkanlığı ünvanı ile birlikte Azerbaycan Savunma Bakanlığı sitesinden çıkarıldı.

Genelkurmay eski Başkanı'nın tatili tartışma yarattı! - Resim : 4

FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKINCA APAR TOPAR BAKÜ’YE DÖNDÜ!

Öte yandan Dubai'deki görüntülerin ortaya çıkması sonrası Sadıkov’un apar topar Azerbaycan’a döndüğü öğrenildi.Türkiye üzerinden Bakü’ye gelen Necmettin Sadıkov’un medyanın yayınlarına karşı hiç bir açıklama yapmaması dikkati çekti. Alınan bilgilere göre Necmettin Sadıkov, görüntülerini çeken ve yayan kişileri bulmak için özel bir çalışma başlattı.

28 YIL GENELKURMAY BAŞKANLIĞI YAPMIŞTI!

Emekli General Necmeddin Sadikov, 2 Kasım 1993’te Azerbaycan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'na Birinci Savunma Bakan Yardımcısı olarak atanmış ve 2020’ye kadar görev yapmıştı. Sadıkov’un 2020 yılında 44 günlük savaş sırasında Savunma Bakanı Albay General Zakir Hasanov'un emriyle görevinden alındığı,ancak bunun açıklanmadığı iddia ediliyor.

Genelkurmay eski Başkanı'nın tatili tartışma yarattı! - Resim : 5

Eski Genelkurmay Başkanı Sadıkov’un, Karabağ Savaşlarının ilk zamanlarında, Ermeni ve Rus askerlerine Azerbaycan askerlerinin koordinatlarını vererek aralarında iki generalin de bukunduğu 700’den fazla Azerbaycan askerinin şehit olmasına sebep olduğu iddialar arasında bulunuyor.

 

Genelkurmay eski Başkanı'nın tatili tartışma yarattı! ile ilgili etiketler Azerbaycan Dubai tatil necmeddin sadıkov Genelkurmay Başkanı karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.