Azerbaycan'da büyük şok: Milletvekili Ganire Paşayeva komaya girdi

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'nın komaya girdiği açıklandı. Paşayeva'nın neden komaya girdiği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva'nın yardımcısı Elbey Badirov, Paşayeva'nın komaya girdiğini duyurdu. Yapılan açıklamada Paşayeva'nın Azerbaycan'ın başkenti Bakü’deki Merkez Klinik Hastanesine götürüldüğü ve gözlem altında tututlduğu belirtildi. Komaya girme sebebi iste belli değil.

GANİRE PAŞAYEVA KİMDİR?

Ganire Paşayeva Azerbaycan Millî Meclisi'nin 3., 4., 5., 6. dönem milletvekili olan Azeri hukukçu, hekim, gazeteci, yazar ve siyasetçidir.

24 Mart 1975 tarihinde Azerbaycan'ın Tovuz rayonundaki Düz Kırıklı kentinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğreniminin ardından Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü'nü ve Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü'nü bitirdi.

1998 yılında ANS televizyonunda muhabir olarak çalışmaya başladı ve burada çok çeşitli görevlerde bulundu. 2005 yılında Haydar Aliyev Vakfı'nın halkla ilişkiler bölüm başkanı oldu.

6 Kasım 2005 günü yapılan genel seçimlere bağımsız aday olarak katıldı ve Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Millî Meclisi'ne girdi. Millî Meclis'teki Uluslararası ve Parlamentolar Arası İlişkiler Daimi Komisyonu'nun üyesi olan Ganire Paşayeva, aynı zamanda Azerbaycan-Gürcistan Parlamentolar Arası Çalışma Grubu'nun başkanı ve Azerbaycan-Türkiye, Azerbaycan-Hindistan ve Azerbaycan-Japonya Parlamentolar Arası Çalışma Grupları'nın üyesidir. Ganire Paşayeva, Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'nde Azerbaycan Cumhuriyeti'ni temsil eden kurulun da üyesidir.

Bekâr olan Ganire Paşayeva, Azerbaycan Türkçesi'nin yanı sıra Rusça ve İngilizce bilmektedir.

Astana Yayınları tarafından yayımlanmış "Aşk Başka" adlı bir şiir kitabı bulunmaktadır.

7 Ocak 2017 tarihten Dünya Alpagut Federasyonu As Başkan Yardımcısı görevinde bulunmaktadır.

Azerbaycan'da büyük şok: Milletvekili Ganire Paşayeva komaya girdi ile ilgili etiketler Azerbaycan milletvekili
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.