Azerbaycan ve Ermenistan arasında tarihi karar!

Azerbaycan ve Ermenistan, barış antlaşmasının ilkeleri üzerinde anlaştı.

Rus resmi haber ajansı TASS, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış antlaşması görüşmelerine ilişkin son gelişmeyi duyurdu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a dayandırılan habere göre, taraflar barış antlaşmasının temel ülkeleri üzerinde anlaştı.

"HEM İYİ HEM DE KÖTÜ HABERİMİZ VAR"

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan yaptığı açıklamada, "Ermenistan-Azerbaycan barış süreciyle ilgili hem iyi hem de kötü haberlerimiz var. Azerbaycan ile barışın temel ilkeleri üzerinde anlaşmaya varılmış olması iyi bir şey. Bu, Brüksel'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile yaptığım görüşmeler sonucunda Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'in arabuluculuğuyla gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

"HALA FARKLI DİPLOMATİK DİLLERİ KONUŞUYORUZ"

TASS'ın aktardığına göre Paşinyan, Ermenistan ve Azerbaycan'ın temel ilkeleri üzerinde anlaşmaya vardıklarını ancak hala "farklı diplomatik diller konuştuklarını" söyledi.

19 EYLÜL'DE KARABAĞ'DA ANTİTERÖR OPERASYONU YAPILMIŞTI

Azerbaycan ordusu, 19 Eylül'de Karabağ'da anayasal düzeni tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatmıştı. Karabağ'daki yasa dışı Ermeni silahlı güçler, yaklaşık 24 saat süren operasyon sonrasında silah bırakmıştı.

SÖZDE ERMENİ YÖNETİMİ KENDİNİ FESHETMİŞTİ

Bölgede işgal rejimi kuran sözde Ermeni yönetimi kendini feshettiğini duyurmuştu.

Azerbaycanlı yetkililer, devletin, Ermeni nüfusu ülkeye entegre etmeyi amaçladığını, isteyenlerin vatandaşlığı kabul ederek Azerbaycan toplumunun parçası olabileceğini açıklamıştı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında tarihi karar! ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.