Azerbaycan Milli Marşı yerine İsveç Milli Marşı çalındı!

Belçika’da oynan futbol maçında skandal yaşandı. EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri F Grubu maçında Belçika evinde Azerbaycan'ı konuk etti. Karşılaşmadan önce, Azerbaycan milli marşı yerine İsveç milli marşı çalındı. Yanlışlığın nedeni ise tam olarak anlaşılamasada, misafir ekibi heyetinin itirazı kabul edilerek Azerbaycan Milli Marşı çalınarak karşılaşmaya başlandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri devam ediyor. Grubu’nda Belçika evinde Azerbaycan'ı konuk etti. Karşılaşma öncesi ise garip bir durum yaşandı.

AZERBAYCAN MİLLİ MARŞI YERİNE İSVEÇ MİLLİ MARŞI ÇALINDI!

Onbinlerce izleyicinin geldiği karşılaşma başlamadan önce, iki ülkenin milli marşları çalınacaktı. Ev sahibi Belçika Milli Marşı’ndan sonra Azerbaycan Milli Marşı çalınacaktı. Ancak başta Azerbaycan Futbol Federasyonu yetkilileri ile teknik heyet, futbolcular ve Azerbaycan taraftarları çalınan milli marşı duyunca büyük şok yaşadı. Stat hoparlöründen, Azerbaycan milli marşı yerine İsveç milli marşı çalındı. Seronomi sıradında ki canlı yayında, Azerbaycanlı spikerin, ”Bu marş bizim değil.” dediği duyuldu.

BÜYÜK YANLIŞLIĞIN NEDENİ ANLAŞILAMADI!

Azerbaycan Milli Marşı’nın çalınmaması, tüm statta bulunanların yüzlerine yansıdığı gözlendi. Azerbaycan heyeti, İsveç Milli Marşı’nın çalınmasına önce sessiz kaldı, sonra bu garip durum Belçikalı yetkililere iletildi. Yapılan itiraz kabul edilerek Azerbaycan Milli Marşı çalınarak karşılaşmaya başlandı.

BELÇİKALI VE EURO 2024 YETKİLİLERİ ÖZÜR DİLEDİ!

Azerbaycan heyetini karşılaşma sonrası, yapılan milli marş yanlışlığını Belçika ve EURO 24 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri yetkililerine sözlü olarak ilettikleri öğrenildi. Azerbaycan heyetinin dinleyen Belçika ile FIFA yetkililerinin özür diledikleri ifade edildi. Milli marş skandalının nedeni ise tam olarak anlaşılamadı. Öte yandan milli marş skandalının yaşandığı karşılaşmayı Belçika 5-0 kazandı. Karşılaşmada golleri 17, 26, 30 ve 37. dakikada Romelu Lukaku ile 90. dakikada Leandro Trossard kaydetti. Azerbaycan'da İsrafilov mücadelenin 24. dakikasında kırmızı kart gördü. F Grubu’nda Belçika 3 puanı hanesine yazdırdı.

Azerbaycan Milli Marşı yerine İsveç Milli Marşı çalındı! ile ilgili etiketler Belçika Azerbaycan Avrupa Şampiyonası Euro 2024
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.