Azerbaycan ile Ermenistan arasında ilk temas! Görüşme sona erdi...

Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasında, entegrasyon sürecinin ele alınacağı görüşme sona erdi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İdaresi’nin daveti üzerine 21 Eylül 2023 tarihinde, Karabağ'ın Ermeni sakinleri ile temaslardan sorumlu yetkili Ramin Memmedov, Yevlah şehrinde Karabağ'ın Ermeni sakinlerinin temsilcileri olarak Sergey Martirosyan ve David Melkumyan ile görüştü.

Görüşmeye, Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi'nin Rusya tarafı başkanı Oleg Semyonov da katılımcı olarak iştirak etti.

Yapıcı ve olumlu bir ortamda geçen görüşmede, Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlarına doğrultusunda, Karabağ'ın Ermeni nüfusunun yeniden entegrasyonu, altyapısının yeniden tesis edilmesi ve faaliyetlerinin düzenlenmesi konuları ele alındı.

Yeniden entegrasyon planları Ramin Memmedov tarafından sunuldu.

Ayrıca Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın antiterör önlemlerinin durdurulmasına ilişkin 20 Eylül tarihli açıklamasında belirtilen hususların kısa zamanda hayata geçirilmesinin önemi vurgulandı.

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinin Ermeni sakinlerinin temsilcileri, sosyal ve insani konuların müzakeresi bağlamında özellikle yakıt ihtiyacının bulunduğunu söylediler. Aynı zamanda gıda ürünleri şeklinde insani yardım gösterilmesini rica ettiler.

Görüşme sonucunda ricaları olumlu karşılandı. Özellikle anaokulu ve okulların ısıtma sistemleri, acil tıbbi yardım ve yangınla mücadele hizmetlerine yönelik ihtiyaçlar karşılanarak, kısa sürede akaryakıt sağlanması ve insani destek sağlanması planlanıyor.

Yakın zamanda bir sonraki görüşme konusunda anlaşmaya varıldı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında ilk temas! Görüşme sona erdi...

 

Azerbaycan ile Ermenistan arasında ilk temas! Görüşme sona erdi... - Resim : 2

 

Azerbaycan ile Ermenistan arasında ilk temas! Görüşme sona erdi... ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.