Azerbaycan, Ermenistan ordu karargahını vurdu

Ermenistan'ın şımarıklığı bu kez kendisine pahalıya patladı. Yıllardır Azerbaycan'ın sivil bölgelerine saldırı düzenleyen Ermeni güçleri, bu kez beklediklerinden katbekat güçlü karşılıkla büyük darbe yedi. Sadece ilk gün 600'e yakın kayıp veren Ermenilerin son olarak Ordu Karargahı, Azerbaycan'a ait kamikaze İHA ile vuruldu. Büyük hasar gören karargahta bir tümgeneral, bir albay ve 1 yarbay ile birlikte çok sayıda Ermeni asker bulunuyordu.

Ermenistan'a ait Karabağ'da bulunan karargâhı Azerbaycan Ordusu, sahip olduğu İsrail üretimi Harop kamikaze İHA ile imha etti.

Kamikaze İHA'nın karargahı vurduğu sırada içeride Ermeni Ordusuna mensup Tümgeneral Arakel Martikyan ile bir albay ve bir yarbay da bulunuyordu.

Martikyan ile diğer komutanların akıbeti ve karargahtaki zayiat hakkında şu ana kadar bir bilgi açıklanmadı.

İsrail üretimi kamikaze türü İHA, Harop 1000 km menzile sahip.

23 kilogramlık harp başlığı taşıyabilen Harop 6 saat havada kalabiliyor. 

Hedefe çarpmak suretiyle görevini yapan Harop'un Türkiye'deki eş değeri STM tarafından üretilen Alpagu. 

Azerbaycan, Ermenistan ordu karargahını vurdu

Alpagu görüş dışındaki yüksek isabetle vurmayı sağlayan bir İHA ve aynı zamanda kanatlı bir akıllı mühimmat. 5 kilometre menzili, 10 dakika görev süresi olan Alpagu'nun bir de kardeşi var: Kargu.

Azerbaycan, Ermenistan ordu karargahını vurdu - Resim : 2

Kargu da Alpagu gibi 5 kilometre menzile sahip. Özellikle riskli bölgelerdeki terör hedeflerinin tespiti ve etkisiz hale getirilmesinde kullanılıyor. Döner kanatlı uçuş modülü bulunan Kargu gerektiğinde kendisini imha edebiliyor. Kargu vurulacak hedefe etkili bir yükseklikte patlayarak şarapnel etkisi ile kalabalık gruplara daha büyük zarar verme imkanına sahip.

Çok sayıda Kargu'nun sürü halinde saldırı düzenleyebilme yetenekleri de bulunuyor. 

 

Azerbaycan, Ermenistan ordu karargahını vurdu ile ilgili etiketler İsrail Azerbaycan Ermenistan Harop karabağ alpagu kargu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.