Azerbaycan doğumlu Afrika'nın en zengin kadını kovuldu!

Angola Başkanı Joao Lourenco ülkenin kamu teşekkülü olan petrol şirketi Sonangol'da tepe yöneticisi olarak çalışan Isabel dos Santos'un işine son verdi. 3,5 milyar dolarlık serveti ile Afrika'nın en zengin kadını olan Isabel dos Santos, Eski Başkan José Eduardo dos Santos`un kızı ve Azerbaycan doğumlu..

37 yıl görevde kaldıktan sonra eylül ayında görevinden ayrılan önceki başkan José Eduardo dos Santos'un kızı olan Isabel Dos Santos yaklaşık 3.5 milyar dolar civarındaki servetiyle Afrika'nın en zengin kadını unvanına da sahip.

Milliyet'in haberine göre, yeni göreve gelen Başkan Lourenco, nam-ı diğer JLo en büyük vaad olarak yolsuzlukla mücadeleyi göstermiş ve Dos Santos ailesinin etkisini kırma sözü vermişti.

Angola'nın Ulusal Varlık Fonu'nun Isabel Dos Santos'un kardeşi Jose Filemeno ile yakın ilişkisi bulunan bir iş adamına milyonlarca dolar ödediği ortaya çıkmıştı. Ülke, son dönemde petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle de ekonomik olarak zor günler geçiriyor.

Isabel Dos Santos ise torpille göreve geldiği yönündeki iddiaları reddederek iş dünyasındaki deneyimi nedeniyle bu bu göreve getirildiğini belirtiyor. Azerbaycan doğumlu 44 yaşındaki milyarderin yaklaşık 3.5 milyar dolar serveti bulunuyor.

Azerbaycan doğumlu Afrika'nın en zengin kadını kovuldu! ile ilgili etiketler isabel dos santos sonangol jose eduardo dos santos joao lourenco angola
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.