Azerbaycan, Dağlık Karabağ'daki ilerleyişini sürdürüyor

İşgal altındaki Dağlık Karabağ'ı geri almak için operasyon başlatan Azerbaycan ordusu ilerleyişini sürdürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise Ermenistan'a verilen zayiatı ve ilerleyişe ilişkin detayları paylaştı. İşte cephede son durum...

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan tarafından işgal edilen Dağlık Karabağ'ı geri almak için yürütülen operasyonun bilançosunu açıkladı. 

Bakanlıktan 25 Ekim itibariyle cephedeki son duruma ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

''24 Ekim gecesi ve 25 Ekim gecesi Ağdara, Hocavend, Fizuli, Hadrut, Gubadlı ve Laçin yönlerinde cephe operasyonları değişen yoğunlukta devam etti. Düşman birliklerimize küçük silahlar, tanklar, havan ve toplarla ateş etti.

Azerbaycan Ordusu birlikleri harekat planına uygun olarak ana yöndeki muharebe faaliyetlerini sürdürmüş ve kontrol edilen alanları genişletmiştir.

DİRENİŞ ZAYIFLATILDI

Birliklerimiz cephenin Hocavend, Gubadlı ve Laçin bölgelerinde düşman direnişini zayıflattı ve farklı yönlerde yeni mevzilere ilerledi.

Azerbaycan Ordusu birliklerinin Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin Ağdara ve Hocavend yönüne ateş açması sonucunda düşmanın insan gücü açısından çok sayıda ölü ve yaralı var.

Mühimmatının tükendiği ve topçusunun imha edildiği öğrenildi.

Gubadlı'ya getirilen Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin 543. Alay 1. Taburu'nun birlikleri, insan gücü ve askeri teçhizata zarar vererek geri çekildi.

ERMENİSTAN'A AĞIR DARBE

Ermenistan'ın Kotayk bölgesindeki Tsakhkadzor yerleşiminden Dağlık Karabağ'a gönderilen askerlerin çoğu birliklerimizin yangını sonucu öldürüldü.

Azerbaycan Ordusunun faaliyetleri sonucunda çok sayıda düşman kuvvetinin yanı sıra 2 tank, 2 PDM, 4 D-30 obüs, 1 2A36 Qiasint-B topu, 7 araç cephenin farklı yönlerinde imha edildi.

Şu anda cephede savaş devam ediyor. Birliklerimiz operasyonel koşulları izliyor.''

Azerbaycan, Dağlık Karabağ'daki ilerleyişini sürdürüyor

Azerbaycan, Dağlık Karabağ'daki ilerleyişini sürdürüyor ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan cephe dağlık karabağ Azerbaycan Savunma Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.