Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Erdoğan'a 30 Ağustos mektubu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi. Aliyev mektupta "30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü vesilesiyle, şahsım ve Azerbaycan halkı adına size ve Türkiye halkına en içten tebriklerimi ve iyi dileklerimi iletmekten mutluluk duyuyorum" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 30 Ağustos zaferinin 100. yıl dönümü münasebetiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik mektubu gönderdi.

Mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Sayın Cumhurbaşkanı,

Değerli kardeşim,

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü vesilesiyle, şahsım ve Azerbaycan halkı adına size ve Türkiye halkına en içten tebriklerimi ve iyi dileklerimi iletmekten mutluluk duyuyorum.

Yüz yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında Dumlupınar'da kazanılan şanlı zafer, kardeş halkın kahramanlıklarla dolu tarihinin en şerefli sayfalarından biridir. Türkiye'nin bağımsızlık ve istiklal mücadelesi tarihine altın harflerle kazınmış bu büyük zafer, halkınızın yılmaz iradesinin, yenilmezliğinin, birliğinin ve yiğitliğinin açık bir örneğidir. Vatanlarının özgürlüğü ve bağımsızlığı için mertlik ve yiğitlik göstermiş, canlarını feda etmiş şehitlerimizin aziz hatırasını derin saygı ve hürmetle anıyoruz.

Şanlı zaferden bir asır sonra bugün kardeş Türkiye, sizin önderliğinizde çok yönlü gelişen, güçlü ve kudretli bir ülke haline gelmiştir. Türkiye, dünyada ve bölgede yaşanan karmaşık süreçlerdeki kararlı ve ilkeli konumu, barış ve adaleti tesis etme yönündeki istikrarlı çabaları ile uluslararası camiada nüfuz kazanmıştır. Ülkenizin bütün alanlarda elde ettiği başarılar bizi oldukça gururlandırıyor.

‘Bir millet, iki devlet’ ilkesine dayanan Azerbaycan-Türkiye birliği, kardeşliği ve müttefikliğinin dünyada bir benzerinin olmadığını özel bir gurur hissiyle belirtebiliriz. Devletlerarası ilişkilerimizin her geçen gün genişlemesi ve yeni içeriklerle zenginleşmesi sevindirici bir durum. Tarih boyunca birbirlerine destek olan kardeş halklarımızın iradesinden, aynı zamanda Şuşa Beyannamesi’nden kaynaklanan stratejik müttefikliğimizin güçlenmesi ve karşılıklı yarara dayalı işbirliğimizin derinleşmesi yönündeki ortak çabalarımızı bundan sonra da başarıyla sürdüreceğimizden eminim.

Değerli kardeşim, bu önemli gün vesilesiyle sizi bir kez daha içtenlikle tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve işlerinizde başarılar, kardeş Türkiye halkına daima barış ve refah diliyorum.”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Erdoğan'a 30 Ağustos mektubu ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan 30 Ağustos Mektup İlham Aliyev zafer bayramı tebrik
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.