Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Charles Michel ve Paşinyan ile üçlü görüşme gerçekleştirdi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile üçlü görüşme gerçekleştirdi. yapılan görüşmede Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan topraklarının mayınlardan temizlenmesi konusu gündeme geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşiyan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Michel ile üçlü toplantı gerçekleştirdi.

AZERTAC'ın haberine göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında yapılan yapıcı görüşmede bir dizi önemli konular ele alındı.

Görüşmede, Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan topraklarının mayınlardan temizlenmesi konusu gündeme gelirken, Avrupa Birliği'nin (AB) bu yönde Azerbaycan'a teknik yardımda bulunmaya hazır olduğu kaydedildi.

Ermenistan-Azerbaycan devlet sınırının belirlenmesine ilişkin her iki taraf geçici çalışma grubunun kurulmasıyla ilgili anlaşmaya vardı. Aynı zamanda iletişim ve ulaşım bağlantılarının açılması konusu geniş bir şekilde müzakere edildi.

Ermenistan tarafı, kendi topraklarından demiryolu hattının inşa etme taahhüdünü yineledi. Ermenistan tarafının yakında demiryolu inşaatına başlayacağı kaydedildi. Gümrük ve sınır kontrolü meselelerinin karşılıklı ilkeler çerçevesinde sağlanması kararlaştırıldı.

Otoyolun güzergahının belirlenmesi için görüşmeler devam ettirilecek.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Charles Michel ve Paşinyan ile üçlü görüşme gerçekleştirdi ile ilgili etiketler İlham Aliyev Nikol Paşinyan Charles Michel görüşme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.