Azerbaycan: Brüksel'de gerçekleşecek zirve, bizim için ek bir fırsat!

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın 15 Aralık’ta Brüksel’de gerçekleştireceği görüşmeyle ilgili, "Brüksel zirvesinin ek fırsatlar sağlayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın 15 Aralık'ta Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştireceği görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

AZERBAYCAN SİYASİ DİYALOĞA HER ZAMAN AÇIK

Abdullayeva, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel’in 19 Kasım'da Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Paşinyan ile telefon görüşmesi yaptığını ve bir toplantı düzenleme önerisinde bulunduğunu hatırlattı.

Azerbaycan’ın her zaman siyasi diyaloğa açık olduğunu ve bu tür temasları memnuniyetle karşıladığını vurgulayan Abdullayeva, Azerbaycan'ın, Michel'in Brüksel zirvesi kapsamında AB’nin arabuluculuğunda iki ülke liderlerinin bir araya gelmesi önerisini kabul ettiğinden bahsetti.

ÇATIŞMA SONRASI DÖNEMİN GERÇEKLERİNİ İDRAK ETMELERİ İÇİN BİR FIRSAT

Azerbaycan’ın çatışma sonrası dönemin gerçekleri konusundaki tutumunun uluslararası platform başta olmak üzere birçok yerde Aliyev tarafından defalarca dile getirildiğini belirten Abdullayev, “Bu bağlamda Brüksel zirvesinin ve bu kapsamda yapılacak toplantının ek fırsatlar sağlayacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan: Brüksel'de gerçekleşecek zirve, bizim için ek bir fırsat! ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan paşinyan aliyev fırsat Brüksel
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.