Azalan döviz kuruna iktisatçılar yorum getirdi: Güven ve istikrar vurgusu

Döviz kurlarında yaşanan azalış sonrası vatandaşlar dolara yatırım planlarını revize ederken, iktisatçılar görüşlerini paylaşmaya devam ediyor. Ekonomi yayın kuruluşu Bloomberg'e konuşan analistler sürdürülebilirliğe vurgu yaptı.

Pazartesi akşamı yapılan kabine toplantısından çıkan kararların duyurulmasının ardından Türk Lirası’nın dolar karşısında değer kazanması  üzerine Bloomberg’e konuşan iktisatçılar, yatırımcı güvenini kazanma konusuna vurgu yaptı.

Özel finansal kuruluş Bank of Singapore'da sabit gelir araştırma başkanlığını yürüten Todd Schubert, yaşanan gelişmeler için “Eğer yeni program Türk Lirası mevduat sahiplerinin güvenini tazeleyebilirse, şimdilik Türk Lirası’nın en kötü zamanlarının geçtiği sinyalini vermiş olabilir.” yorumunda bulundu.

Schubert, “Yine de, faiz oranları enflasyona karşı güvenilir bir çapa sağlayana kadar, Türk Lirası dalgalanmaya devam ederek aşağı yönlü baskıya maruz kalma eğiliminde olacaktır.” görüşlerini de ekledi.

GÜVEN VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖNEMLİ

Bloomberg genel yorumunda, hükümet tarafından duyurulan önlemlerin perakende yatırımcılarının dolar isteğini azaltmayı ve Türk Lirası’nda gözlemlenen dalgalanmaları sonlandırmayı hedeflediğini aktardı.

Yorumda, yerel yatırımcıların yaşanan düşüşe nasıl tepki göstereceği ve duyurulan politikaların sürdürülebilir olup olmayacağı konusunda öngörüde bulunmanın şu an için zor olduğu belirtildi.

Merkezi New York'ta bulunan finansal hizmet kuruluşu Wells Fargo'da stratejist olarak çalışan Brendan McKenna, Pazartesi günü açıklanan kararlar hakkında, “Bu önlemler, Türk Lirası’na yardımcı olabilir ancak mevduat sahiplerinin bu politikaların gerçekten uygulanıp uygulanmayacağına inanmalarına bağlı.” görüşünü paylaştı.

Yaşanan düşüş sonrası Türk Lirası mevduatına sahip kişilerin bunu nasıl değerlendireceği hakkında yorum yapmak için şu an erken olduğunu kaydeden McKenna, Türk Lirası'nın değer kazanımını sürdürmesi için Türk kurumları ve politikalarına güvenin artması gerektiğini vurguladı.

Azalan döviz kuruna iktisatçılar yorum getirdi: Güven ve istikrar vurgusu ile ilgili etiketler döviz kurları yatırımcı güveni finansal istikrar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.