Ayvalık'ı sel aldı! Sular TIR'ları bile sürükledi, vatandaşlar mahsur kaldı...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde iki gündür etkili olan şiddetli yağış gece saat 03.00 sıralarında şiddetini arttırdı. 1 saat etkili olan yağış nedeniyle sel meydana geldi. Sel İzmir Çanakkale karayolunda TIR'ları sürükledi, iş yerlerini ve evleri sular bastı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşları AFAD ekipleri bot ile kurtardı.

Edinilen bilgilere göre, Akşam saatlerinde hortum ve fırtınanın vurduğu Ayvalık gece saat 03.00 sıralarında da aşırı sağanak yağışa maruz kaldı. Ayvalık'ta etkili olan yağış nedeniyle ilçenin bir çok cadde ve sokağı sular altında kaldı. Sel suları en çok E 87 İzmir Çanakkale Karayolunu etkiledi. Sel suları seyir halindeki TIR'ları ve araçları sürükledi. İzmir Çanakkale karayolu gece saatlerinde çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Bölgede bir çok iş yeri ve ev sular altında kaldı. Selin etkilediği bölgede çok sayıda ekip ve iş makinesi biriken suları tahliye için yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

291120161228483242689_3.jpg

Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar ise AFAD ekipleri tarafından botlar ile kurtarılıdı. Yağıştan kaçmak için yol kenarlarındaki dinlenme tesislerine sığınan vatandaşları araçları ise suların içine adeta gömüldü. Şu ana kadar sel felaketi bölgesinden yaralı ve ölüm haberi gelmedi. Ayvalık'ta benzer bir sel felaketinin 3 yıl önce yaşandığını söyleyen Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay, itfaiye, polis ve karayolları ekiplerinin çalışmalara devam ettiğini belirtti.

291120161231353243944_3.jpg

OKULLAR TATİL OLDU

Ayvalık'ta sağanak yağmur ile birlikte etkili olan rüzgar, ağaçları devirdi, çatıları uçurdu. Ayvalık'ta geçen pazar gününden itibaren aralıklarla devam eden sağanak yağmur, rüzgarla birleşince ev ve işyerlerinde maddi hasara sebeb oldu.

291120161232263240905_3.jpg

Fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, çatılardaki kiremitler uçtu. Ayvalık'ın merkez caddeleri yağmur sularıyla kaplanırken, bazı ara sokaklar göle dönüştü. İlçedeki birçok ağaç devrilirken, altında kalan bazı araçlar da hasar gördü. Ayvalık Belediyesi ekipleri, ilçede yaşamı normale döndürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, olumsuz hava şartları yüzünden ilk ve orta dereceli okulların 1 günlüğüne tatil edildiğini duyurdu.

Ayvalık'ı sel aldı! Sular TIR'ları bile sürükledi, vatandaşlar mahsur kaldı... ile ilgili etiketler Balıkesir Ayvalık Sel (Doğa olayı) Okul tatil bastı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.