Aytunç Erkin: HDP sol bir parti değildir. Öyle görmekten vazgeçin!

HDP Gençlik Merkezi, Türkiye'nin bölünmesini öngören Sevr Antlaşması’nın uygulanması ve Ermenilere tazminat ödenmesi için yayınlanan bildiriye imza attı. Konuyu katıldığı canlı yayında değerlendiren Sözcü yazarı Aytunç Erkin vatansever solculara çağrıda bulundu. HDP'nin sol bir parti olmadığını söyleyen Erkin," Bir sosyalist ana vatanına bağlı olmadığı sürece sosyalist olamaz ve HDP'yi solcu sosyalist olarak görenlerin sorunu var" dedi.

Dünya genelindeki sosyalist partiler, “Türklere dayatılan en ağır antlaşma” olarak anılan, ülkenin bölünmesini öngören Sevr Antlaşması’nın uygulanması ve Ermenilere tazminat ödenmesi için çağrı bildirisi yayımladı.

Yayımlanan bildiride HDP Gençlik Meclisi’nin de imzasının yer alması da dikkat çekti.

CNN Türk ekranlarında konuya ilişkin görüşlerini dile getiren Marksist Sözcü yazarı Aytunç Erkin, batılı devrimcilerin, lobi çalışmasını çok iyi bilen PKK ve Kürt hareketinin çizgisinde olan yapılar tarafından çok iyi bir şekilde manipüle edildiğini söyledi.

"HDP SOLCU BİR PARTİ DEĞİL!"

Sözlerinin devamında HDP'nin solcu bir parti olmadığına vurgu yapan Erkin, "HDP birilerinin göz boyamasıyla parlatmaya çalıştığı, sol-sosyalist olduğunu söylediği, feodaliteye karşı çıkmayan aşiretlerin üzerine gitmek istemeyen, aşiretler üzerine kurulmuş yapılarla mücadele etmeyen bir partidir. HDP solcu bir parti değildir HDP bağımsız anti emperyalist bir parti değildir. HDP ruhu Amerikan emperyalizmi ile veya başka emperyal odaklarla işbirliğinde olan bir partidir" dedi.

"İMZASI OLDUĞUNA ŞAŞIRMAYIN"

 Esas tartışılması gereken konunun bu olduğuna vurgu yapan Erkin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradaki mesele şudur; Sorun, Türkiye’nin kendi içerisinde kendisini sol sosyalist veya cumhuriyetçi kanatta olduğunu iddia edenlerin HDP'lileri solcu veya sosyalist görmesinden kaynaklanıyor.

Sevr'e karşı verilen mücadele bütün Sovyet devrimcilerinden tutun Çin devrimcilerine kadar hepsi Kurtuluş Savaşı'nın tarihteki yerini oturtmuştur ve Sevr'i yırtıp atan Mustafa Kemal'in çizgisini desteklemiştir.

Şimdi siz HDP'ye hala solcu, hala sosyalist bir yerde konumlandırmak istiyorsanız onun altında neden imzası olduğuna şaşırmayın şaşırılacak bir durum yok.

Bir sosyalist ana vatanına bağlı olmadığı sürece sosyalist olamaz ve HDP'li solcu sosyalist olarak görenlerin sorunu var..."

Aytunç Erkin: HDP sol bir parti değildir. Öyle görmekten vazgeçin! ile ilgili etiketler HDP solcu Aytunç Erkin sevr

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.