Aytun Çıray'dan hızlı dönüş: Üslubu tasvip etmiyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 104 emekli amiralin yayınladığı bildiriyi ilk savunanlardan biri oldu. Çıray, bildirinin yayınlandığı gece 'Altına imzamı atarım' dese de, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bildiriyi 'zevzeklik' olarak tanımladı. Çıray ise yeni bir açıklama yaparak bildirinin zamanlamasın ve üslubunun tasvip edilmediğini söyledi.

104 emekli amiral, Kanal İstanbul ve Montrö tartışmalarını bahane ederek hükümeti hedef alan bir bildiri yayınlamış; “Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama riskiyle karşılaşabilecektir” gibi tehdit ve darbe imalarıyla dolu ifadeler kullanmıştı.

"ALTINA İMZAMI ATIYORUM" DEMİŞTİ

Emekli amirallerin, Türkiye’yi ayağa kaldıran bu açıklamasından kısa bir süre sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çıray, “Bir tbp. teğmen olarak altına imzamı atıyorum. 103 amiralden Montrö ve Atatürk bildirisi” ifadesini kullanarak bildiriye açık destek vermişti.

"ZAMANLAMASI VE ÜSLUBU SORUNLU"

İYİ Partili Çıray, “Altına imzamı atıyorum” dediği bildiri konusunda gelen tepkiler üzerine geri adım attı.

BBC Türkçe’ye konuşan Çıray, “Açıklanış üslubu olarak tasvip etmiyoruz. Gecenin bir saatinde yapılan böyle bir açıklama, milletimizin şuur altındaki darbe korkusunu tetikleyen bir açıklama olmuştur. Saat olarak, üslup olarak bunu eleştiriyoruz” dedi.

Aytun Çıray'dan hızlı dönüş: Üslubu tasvip etmiyoruz ile ilgili etiketler İYİ Parti Meral Akşener emekli aytun çıray amiral
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.