Ayşenur Arslan PKK'yı akladı, RTÜK cezasını kesti!

PKK'nın Karkamış'a düzenlediği hain saldırıyı savunan ve adeta PKK'yı aklamaya çalışan Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan büyük tepki çekmişti. RTÜK, o ifadelere cezayı kesti.

Halk TV'de program sunan Ayşenur Arslan, hadsiz söylemleriyle sık sık gündeme geliyordu. Son olarak Ayşenur Arslan,  3 kişinin hayatını kaybettiği PKK'nın Karkamış saldırısına skandal yorumda bulundu.

RTÜK CEZA KESTİ

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre Halk TV’de yayınlanan "Medya Mahallesi" programına ilişkin hazırlanan üç ayrı raporu müzakere eden RTÜK, Ayşenur Arslan’ın Karkamış’ta gerçekleştirilen terör eylemine ilişkin yaptığı yorumları inceledi. Üst Kurul, programda terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteren, terörün korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte yayın yapıldığını tespit etti. Üst Kurul, Medya Mahallesi’nin başka bölümlerinde ise terör örgütünün İstanbul ve Diyarbakır’daki saldırılarını yorumlayan sunucu Arslan’ın açıklamalarıyla seçimlerle terör eylemlerini bağdaştırma gayreti içinde bulunduğunu değerlendirdi. Toplantıda yayınlardaki yorumların tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini esas almadığına hükmedilerek, Halk TV hakkında idari para cezası ve üç kez program durdurma yaptırımı uygulanmasına karar verildi.

Halk TV’nin yanı sıra Tele 1, Habertürk, FOX TV ve FM TV’ye de yayınlarda geçen çeşitli suç ve iftira niteliğindeki söylemlere de idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Ayşenur Arslan PKK'yı akladı, RTÜK cezasını kesti! ile ilgili etiketler Ayşenur Arslan Halk TV RTÜK
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.