'Terörden uzaklığıyla bilinen Demirtaş'

CHP'ye yakın televizyon kanalı Halk TV sunucularından Ayşenur Arslan, HDP'ye olan desteğini bir kez daha ilan etti. Arslan, Kobani olayları sonrası PKK'nın talimatıyla insanları sokağa çağıran Selahattin Demirtaş'ı 'terörden uzaklığıyla bilinen biri' olarak tanımladı.

Halk TV ekranlarında yaptığı çıkışlarla sık sık gündeme gelen Ayşenur Arslan, bu kez de HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın savunucusu oldu.

Arslan, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "örgüt adına suç işlemek" gerekçeleriyle tutuklu bulunan Demirtaş'ı 'terörden uzaklığıyla bilinen biri' olarak nitelendirdi.

Arslan, Demirtaş'ın neden cezaevinde olduğunu kimsenin kimseye izah edemediğini öne sürdü.

'Terörden uzaklığıyla bilinen Demirtaş'

NE OLMUŞTU?

6 - 8 Ekim 2014 tarihinde terör örgütü DEAŞ'ın PKK/YPG kontrolündeki Kobani'ye saldırması sonrası Türkiye'de sokak eylemleri düzenlendi. HDP'li Selahattin Demirtaş'ın yaptığı çağrı sonrası sokaklar yaşanan çatışmalarda 37 kişi hayatını kaybetti. Olaya ilişkin 108 sanıklı davanın iddianamesi geçtiğimiz aylarda. İddianamede ifade veren Mahir isimli gizli tanık, PKK'nın Demirtaş'a verdiği talimatları anlattı.

Gizli tanık Mahir, verdiği ifadede Selahattin Demirtaş'ın PKK'nın talimatları ile sokak ve meydanlara çıkma çağrısında bulunduğunu söyledi.

 

'Terörden uzaklığıyla bilinen Demirtaş' ile ilgili etiketler HDP Selahattin Demirtaş ayşenur arslan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.