Ayşe Begüm Onbaşı: Kızınız altın madalya ile geliyor

Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Türkiye'nin spor tarihinde bir ilke imza atan Ayşe Begüm Onbaşı, İstiklal Marşı'nı okurken gözyaşlarına hakim olamadı. Milli cimnastikçi, "Türk kadınının gücünü göstermiş olduk" mesajı verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Begüm'e açtığı tebrik telefonu ise bazı kesimler tarafından siyasi hesaplaşma aracına dönüştürülmek istendi. Milli sporcuya destek yağdı...

Milli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı, dün Bakü'de gerçekleştirilen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda bireysel kadınlar kategorisinde 21.850 puanla altın madalya kazanarak büyüklerde Türk aerobik cimnastik tarihinde bir ilke imza attı. 19 yaşındaki sporcu, madalya töreninin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından telefonla aranarak tebrik edildi.

Uluslararası arenada başarılara imza atan her sporcuyu aradığı gibi Ayşe Begüm Onbaşı'yı da bizzat arayıp tebrik eden Erdoğan ile sporcumuz arasında geçen diyalogda "Kızınız altın madalya ile geliyor" ifadesi sosyal medyada büyük alkış aldı. Manisalı milli sporcu, "Türk kadınının gücünü göstermiş olduk. Türk sporuna ve Cimnastik Federasyonu'na verdiğiniz desteklerden dolayı tekrar teşekkür ederim" sözleriyle Erdoğan'ın tebriğine cevap verdi. 

ERDOĞAN'IN TELEFONU BAZI ÇEVRELERİ RAHATSIZ ETTİ

Ancak sosyal medyada bazı kullanıcılar, milli sporcunun, Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş lideri tarafından aranmasından rahatsızlık duydu! Altın madalyayı, bayrağı, ortadaki başarıyı bir anda görmezden gelen ne idüğü belirsiz bu tipler, Ayşe Begüm Onbaşı'ya karşı "linç" kampanyası başlattı.

Bu saldırılar karşısında duyarlı vatandaşlar da Begüm'e destek mesajları yağdırdı. Genç bir Türk kadını olarak Türkiye'nin spor tarihinde bir ilki başaran milli sporcunun madalya töreni sonrası sırf Erdoğan'la konuştu diye linç edilmesine tepki gösteren Twitter kullanıcılarının bazı mesajları şöyle:

Ayşe Begüm Onbaşı: Kızınız altın madalya ile geliyor - Resim : 2

Akhisar'da 3 yaşında baleye başlayıp, 6 yaşında aerobik cimnastiğe geçiş yapan Ayşe Begüm Onbaşı, "Zihinsel eğitim alıyorum ve bu bana gerçekten yardımcı oluyor. Sahnede olduğumda çok heyecanlanıyorum ve kendime çok güveniyorum. Aerobik cimnastik yaptığımda uçuyormuş gibi hissediyorum" dedi.

Gençlerde uluslararası şampiyonalarda 2015'te Meksika'da bronz, 2016'da Güney Kore'de altın, 2017'de İspanya ve İtalya'da altın, 2018'de Fas'ta gümüş, Portekiz'de bronz madalyalar dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası 36'sı altın 60'tan fazla madalya kazanan Ayşe, "Madayla canavarı" lakabıyla anılıyor.

Ayşe Begüm Onbaşı: Kızınız altın madalya ile geliyor ile ilgili etiketler ayşe begüm onbaşı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Ankara'da sağanak sonrası facia... Sel sularına kapılan 2 kardeş aracın altında sıkıştı!

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde yağış sonrası sel sularına kapılan 2 kardeş aracın altına girdi. Çevredekilerin yardımıyla kurtarılan çocukların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.