Aynı hastada 2 farklı virüs tespit edildi

Kovid-19'un mutasyonları tüm dünyada endişeleri artırırken yaşanan bir gelişme tüm ezberleri bozmuş durumda. Brezilya'da iki hastada aynı anda iki ayrı mutasyona ait virüs varyantı tespit edildi. İlk kez rastlanan bu durumu değerlendiren bilim insanlarının ilk yorumu "Endişe verici" oldu.

Güney Brezilya’da yapılan bir araştırmada bilim dünyasını endişelendiren bir bulguya ulaşıldı.

Gelen bilgilere göre, Brezilya'da her geçen gün etkisi artarak süren koronavirüs salgınına ilişkin yapılan bir araştırmada iki farklı Kovid-19 mutasyonunun görüldüğü ilk kişiler tespit edildi.

‘2 FARKLI MUTASYON GÖRÜLMESİ ENDİŞE VERİCİ’

Her ikisi de 30'lu yaşlarda olan hastalarda, Brezilya varyantı olarak da bilinen B.1.1.28 ile bu varyantın alt kolu olarak kabul edilen P.2 virüsünün aynı anda bulunduğu saptandı. 

Bunun üzerine Brezilya’da Kovid-19’un kaç tane mutasyonu olduğuna dair derin bir araştırma yapılacağı açıklandı.

Kişilerde Kovid-19 semptomlarının hafif olduğu, kişilerden birinin kuru öksürük diğerinin ise sadece öksürük şikayeti olduğu ifade edildi.

Hastaların ikisinde de boğaz ve baş ağrısı görüldüğü de kaydedildi.

Aynı kişide birden fazla Kovid-19 mutasyonunun tespit edilmesini değerlendiren bilin insanları bunun ülkede virüsün daha hızlı yayılmasına sebep olacağını, bu nedenle endişe uyandırdığını söylediler.

‘BAŞKA MUTASYONLAR DA GELEBİLİR’

Rio Grande do Sul eyaletindeki Feevale Üniversitesi'nde virolog olan çalışmanın baş araştırmacısı Fernando Spilki, "Bu ortak enfeksiyonlar, kombinasyonlar oluşturabilir ve gerçekleşenden çok daha hızlı bir şekilde yeni varyantlar oluşturabilir. Bu virüsün başka mutasyonlara da ulaşabileceğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Aynı hastada 2 farklı virüs tespit edildi ile ilgili etiketler Brezilya kovid-19 mutasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.