Polisten elektrikli scooter'a ceza

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde polis ekipleri tarafından vatandaşlara 'yol ve kaldırımlarda' elektrikli scooter kullandıkları gerekçesiyle ceza kesildiği iddia edildi.

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde denetim yapan polis ekiplerinin elektrikli scooter kullanan vatandaşlara ceza kestiği iddia edildi.

Söz konusu iddiaya ait görsel CHP'li siyasetçi Aylin Kotil tarafından Twitter'dan paylaşıldı.

130 TL CEZA KESİYORLAR İDDİASI

Kotil paylaşımında, scooter kullananlara 130 TL ceza verildiğini belirterek, ''Yer Kadıköy... Martı'yı kara yolunda kullananlara ceza kesiyorlar. Bisiklet yolunda kullanılabilecekmiş sadece. Yol ve kaldırım kesinlikle yasak 130 TL ceza kesiyorlar.'' ifadelerini kullandı.

Polisten elektrikli scooter'a ceza

Başka bir sosyal medya kullanıcısı da 24 Temmuz tarihinde benzer bir uygulamaya maruz kaldığını ve ceza yediğini açıkladı. Emir Sönmez isimli vatandaş bir de ceza tutanağını paylaştı.

Polisten elektrikli scooter'a ceza - Resim : 2

BAKAN 'DÜZENLEME YAPILACAK' DEMİŞTİ

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bir gazeteye verdiği röportajda kullanımı yaygınlaşan elektrikli scooter'lar hakkında düzenleme yapılacağını belirterek, "Son dönemde scooter kullanımı çok arttı. Dikkatimizi çekiyor. Bu güzel bir şey. Ancak onlarla ilgili beyin jimnastiği yapıyoruz. Ama nasıl olacağı netleşmedi. Mutlaka bir düzenleme gelecek. Sonuçta yolcu taşıyorlar. ‘Ben vergi veriyorum’ demekle olmuyor. İşin içine yolcu taşımacılığı girdiğinde, trafiğe çıkma girdiğinde yapılması gereken bazı şeyler var" ifadelerini kullanmıştı.

KULLANIMI YAYGINLAŞTI KAZALAR BİLE OLUYOR!

Öte yandan geçtiğimiz günlerde İstanbul'un Bebek sahilinde elektrikli scooter kullanan iki kadın, kafa kafaya çarpışmıştı. Kaza sonrası bir kadının kolu ve yüzü kanlar içinde kalmıştı.

Kazanın ardından düzenlemenin gerekliliği kamuoyu tarafından tartışılmaya başlanmıştı.

 

Polisten elektrikli scooter'a ceza ile ilgili etiketler İstanbul Kadıköy polis elektrikli scooter martı Aylin Kutil
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.